Бракът по сметка – по-дълготрайна любов

01 октомври 2018 г., 12:20
1041

Africa Studio / Shutterstock

Открай време в света се сключват уредени женитби или бракове като бизнес сделка, без естествена, разтърсваща любов, Мениджър Нюз

Шансът тези бракове да просъществуват като дълготрайна привързаност и преданост към партньора, е по-голям в сравнение с останалите, основани на страстта. Това сочат изводите от 8-годишно проучване сред двойки от различни държави и вероизповедания, проведено от Харвардсия университет, съобщава „Дейли Мейл”.

Експертите вярват, че при т.нар. уредени бракове, в които половинката е избрана от родителите или връзката се узаконява заради интереси, има по-голям шанс да бъде развита устойчива любов с течение на времето. Оказва се, че при този вид брачни съюзи привързаността се засилва с годините. Не както при силното влюбване в началото, което впоследствие постепенно утихва, за да се превърне в много от случаите в инерция, отегчение или раздразнение.

Смята се, че след 10 години брак двойките, свързани по интерес, имат много по-силна връзка помежду си. Една от причините за това е, че тези отношения са предварително много добре премислени, както и всички фактори като възгледите на родителите, целите и намеренията на партньора. Затова е по-вероятно хората в тях да се задържат заедно до края на живота си и да преминат с лекота през големите трудности.

Тези, които се женят по любов, от своя страна често са заслепени от страстта и нерядко не премислят възможните поводи за бъдещи проблеми. И когато кризата в брака се появи, те я тълкуват като естествен край на несбъднатите им романтични мечти.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Ключови думи:
Коментари