Голяма част от връзките се разпадат поради нереалистични очаквания.

Не вярвайте прекалено на романтичните филми и книги. Идеалният партньор не съществува. Вие също не сте идеални.

Казвате си, че ви е доскучало заедно, че другите сигурно са много по-щастливи от вас. Често грешите. Борете се за връзката си, вместо да търсите принца на бял кон, поради много причини:

1. Защото се подкрепяте един друг.

Когато партньорът ви застава зад вас и е готов да ви подкрепи дори когато смята, че не сте напълно прави. Това е нещо ценно в отношенията между двама души, за което много двойки само си мечтаят.

2. Защото сте различни.

Различността прави връзката интересна и здрава. За да е вълнуващ животът ви, е добре да сте малко различни. Понякога сигурно се дразните на навиците на партньора си, но бъдете сигурни, че и той изпитва същото към вашите. Ключът към хармоничните отношения е да запазите добрия тон и да приемете, доколкото е възможно, странностите на другия така, както той  е приел вашите.

3. Защото не можете един без друг.

Карате се, но винаги намирате пътя един към друг. Докато това е така, има смисъл да продължавате заедно и да браните любовта си. Правете компромиси, когато не уронват достойнството ви. Премълчавайте, когато можете. Помислете си дали това ще има значение само след 1 месец?

Истински важните качества, които трябва да търсите у партньора, са честност, уважение, работливост, доброта. Ако сте ги намерили, значи сте късметлии.

Цветелина Велчева