С кого общуваме работно и прекарваме свободното си време има по-голямо значение, отколкото предполагаме. Всъщност, приятелствата имат отношение към състоянието на банковата ни сметка, предава Мениджър Нюз

Това посочва Business Insider в представяне на нова книга на автора Томас Си Корли, издадена в Щатите. Корли изкучава навиците на богати хора в Америка в продължение на 5 години и достига до заключението, че всички те избягват един тип личност: песимистите. 

"Милионерите, които сами са натрупали богатството си, са много конкретни по отношение на това с кого искат да се асоциират", пише Корли в книгата "Променете навиците си, променете живота си" ("Change Your Habits, Change Your Life"). "Човек е толкова успешен, колкото тези, с които често се свързва. Богатите винаги се оглеждат за хора, които са целево ориентирани, оптимисти, ентусиазирани и които като цяло имат положителна умствена нагласа", пише авторът. 

Оказва се, че 86% от заможните лица в изследването му са създали навик да се свързват само с други хора, които имат мислене, ориентирано към създаването на успехи. Богатите се опитват да ограничават контактите си с токсични, нагатични личности. Да заменят негативните приятелства и познанства с положителни е важно за тях. Позитивното, оптимистично мислене е критерий дали ще те допуснат в кръга си. Те смятат, че "дългосрочният успех е възможен само когато имаме положителна гледна точка", цитира Корли един от наблюдаваните от него в проучването му. 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.