Ако имате лош ден…

11 декември 2018 г., 17:12
1312

Снимка: Maridav / Shutterstock

Най-големите награди в живота са запазени за тези, които показват непреклонна воля и постоянство да тласкат нещата напред, дори когато времената са лоши.

Това припомня блогърът Ейнджъл Черноф от MarcandAngel.

„Понякога се хващам да се взирам в случайни хора и да изследвам жестовете им, израженията на лицата им. И се чудя каква ли е историята им. Какво ли търсят? Кое кара сърцето им да препуска от щастие, от мъка, страх или копнеж? След това се питам какви ли мисли бихме могли да споделим с тях заедно с Марк, за да ги вдъхновим и да им припомним, че дори в най-тежките дни сърцата на всички ни бият за едно и също”, пише Ейджъл.

Тя споделя четири неща, които всеки от нас, според нея, трябва да си припомня в лоши дни, за да живеем по-спокойно и по-щастливо.

„Ако имате лош ден, спомнете си следното…”, съветва авторката.

Простичко, но важно, ето кое е то.

1. ”Всичко е наред. Добре съм. Само вече съм малко по-силен.”

Сложете ръка на сърцето си и почувствайте как то бие, съветва Ейнджъл. Не позволявайте на малките облаци да помрачат целия ден. Слънцето винаги грее над част от живота ни. Понякога трябва да забравим как се чувстваме, да си спомним какво заслужаваме и да продължим напред.

2. ”Много по-способен съм, отколкото предполагам. Неведнъж съм се убеждавал в това.”

Когато трудният момент дойде, винаги всички се изненадваме колко способни се оказваме да се справим с него. Докато нещата наоколо вървят нормално, лесно забавяме колко сме силни. 

3. ”Борбата е пътят и тя води до по-добри дни”.

Винаги усилията се отплащат. Израстваме, като имаме повод да плачем и да се оплакваме, но предпочитаме да се усмихваме и оценяваме живота. Накрая се оказва, че да обичаш живота си значи да се доверяваш на интуицията си, да поемаш рискове, да губиш, да намираш щастие, да пазиш спомените си като скъпоценности и да се учиш доброволно на нови и нови умения. Пътуването е дълго. Често в него се тревожим, чудим, съмняваме се. Накрая може да не стигнем там, където сме искали, но да се озовем точно там, където сме имали нужда да бъдем. И ако това се случи, много по-добре!

Прочетете целия материал на сайта на Мениджър Нюз.

Ключови думи:
Коментари