Обратно на всеобщото мнение, американският милионер, натрупал сам богатството си, Стив Сийболд смята, че "всички имаме еднакви възможности да създадем лично състояние". Според него произходът, възможностите за образоване, обкръжението, приятелите, колегите, обстоятелствата, не са решаващи. По-важна е личната гледна точка и начинът, по който управляваме парите си, дори те да са малко, пише Мениджър Нюз. 

Как да станем по-добри в последното? 

Business Insider изброява в материал знаците, които говорят че едва ли някога ще станем богати - за да помогне на читателите да оценят обективно начина си на мислене и да променят каквото е необходимо, за да успеят и преуспеят във финансов план. 

Разбира се, никой не би могъл да предвиди бъдещето. Но все пак, следните избори най-вероятно пречат на пътя ви към подобреното съдържание на банковата сметка: 

Акцентирате твърде много върху спестяването и не достатъчно върху печеленето.

аделянето настрана и спестовността са ключов елемент от забогатяването, но не бива да прекарвате твърде много време мислейки за него, за сметка на мисленето как да печелите повече - това би ви посъветвал всеки богат човек. "Масово хората са толкова обсебени от изрязването на талони за отстъпки и живеенето пестеливо, че изпускат основни възможности", казва Сийболд. "Спрете да се тревожите, че ще ви свършат парите и се фокусирайте как да печелите повече", съветва той.

Не сте започнали да инвестирате в нищо.

Един от най-работещите начини да печелите пари с времето е като инвестирате. Колкото по-рано започнете, толкова по-добре. Средно, милионерите в САЩ инвестират 20% от доходите на домакинството си годишно. Тяхното богатство не се измерва според сумата, която са създали всяка година, а според начина, по който са спестявали и инвестирали с времето, пише Рамит Сети в бестселъра на "Ню Йорк Таймс" "Ще те науча да бъдеш богат"  ("I Will Teach You to Be Rich"). 

Доволни сте всеки месец на определена дата да получавате стабилно заплатата си.

Средностатистическият човек избира да му плащат за време - стабилна заплата за часове труд. Богатият избира да му плащат за резултати. И обикновено той работи за себе си. 

Купувате неща, които не можете да си позволите. 

Ако живеете над възможностите си, знаете: едва ли ще станете богати. Дори ако започнете да печелите повече или ви повишат, не използвайте хубавият повод, за да оправдаете пред себе си още по-голямо харчене. "Не купих първия си луксозен часовник или кола докато бизнесите и инвестициите ми не произвеждаха множество източници на приходи", посочва Гранд Кордоне - милионер, натрупал сам състоянието си, в Entrepreneuer.