8 знака, че е време за промяна

25 януари 2018 г., 12:20
1273

Снимка: Shutterstock

 

Никога не е твърде късно или прекалено рано да станете този, който сте способен да бъдете. Няма ограничения във времето за това. Просто трябва да започнете нещо ново и да спрете да правите друго, когато пожелаете. Можете да се промените, или да останете същите. Да извлечете най-доброто от ситуацията или да запомните най-лошото. Изборът е във ваши ръце.

Правете нещата, които ви разтърсват. Опитвайте се да почувствате емоции, които не сте усещали досега. Прекарвайте време с хора, които ви помагат да растете. Живейте живот, с който се гордеете или ако откриете, че не го правите, добийте кураж да направите промяна. Това съветва блогърът Марк от marcandangel.com. Той представя списък на най-важните знаци, които показват, че в живота на човека е време за промяна. Според него те са:

1. Чувството, че страхът ви дърпа назад. Тогава трябва да осъзнаете, че самият страх е най-лошото. Той е най-големият ви враг. Щом го разберете, най-правилното, което можете да сторите, е да излезете в реалния свят, да започнете да действате и да се преборите с него.

2. Осъзнаването, че умът ви напоследък е навсякъде другаде, освен тук и сега. Някои хора вярват, че миналото е безкрайно, че бъдещето е безкрайно, а настоящето е момент. Но истината е, че миналото е момент, бъдещето е момент, а настоящето е безкрайно. Много е важно да живеете в момента и да извличате максималното от него.

3. Усещането, че сте под натиска на друг човек. На някои хора просто няма да им хареса да бъдете себе си. Те винаги ще се чувстват по-комфортно с човека, който си представят, че сте. Затова ще опитат да ви покажат неодобрение, когато решите да се промените. Игнорирайте ги. Защото това, което ви прави щастливи надхвърля това, което те мислят, че ще ви направи щастливи. Не отричайте собствената си истина. И не се страхувайте от оригиналността.

4. Когато започне да ви се струва, че се състезавате с всички останали. Съревновавате се само с един човек – с вас самите. Бягате, а отстрани сте самите вие. Няма нужда да опитвате да бъдете по-добри от някого по някакъв начин или под някаква форма. Просто се опитвайте непрекъснато да ставате по-добри, отколкото сте били вчера. Тази настройка на ума ще ви освободи.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Ключови думи:
Коментари