На всяка звезда като Юсен Болт или Майкъл Фелпс се падат хидяли мъже и жени, които работят също толкова усърдно, но не получават и частица от вниманието, парите и славата на големите атлети. Участието на Олимпийските игри не е лесно занимание и зад кулисите се случват някои доста интересни неща. Малко преди старта на Игрите в Рио де Жанейро, Mental Floss ни разкрива някои малко познати подробности около света на олимпийците.

Подготовката струва цяло състояние

Тренировка, оробудване, път и подготовка - всичко това може да изпразни всяка банкова сметка. Състезателят по бобслей Кайл Трес преценява, че участието му в Зимните олимпийски игри в Сочи му е струвало поне 100 000 долара. А представете си колко по-скъпо е за по-известните спортове.

Семействата на атлетите продават част от билетите си

Обикновено състезателите получават билети за събитията, в които участват, но често пъти вместо да ги ползват, семействата им ги продават или разменят за други, по-интересни надпревари.

Класирането за игрите може да е по-трудно от самата Олимпиада

"Когато участваш в по-малък турнир, напрежението е огромно, защото знаеш, че просто не можеш да си позволиш да загубиш", признава бронзовият медалист по джудо от 2012 г. Марти Малой.

Те често пируват в "Макдоналдс"

Като дългогодишен Олимпийски спонсор, "Макдоналдс" има правото да присъства в олимпийското село, където атлетите често ядат в заведението. Юсаин Болт например е изял на 1000 порции "Chicken McNugget" в продължение на 10 дни по време на Олимпиадата в Пекин.