8 неща, които успешните хора правят преди лягане

19 юли 2016 г., 10:00
7920

Снимка: Daniel_Dash / Shutterstock

Това, което правите преди да се отправите към леглото може да има голямо значение за следващия ден, пише Design Taxi. Съществуват различни практики, които ще повлияят на настроението, енергията и добрия сън.

Ето някои от тези простички, но важни правила, към които може да се придържате.

Почетете нещо

Бил Гейтс и Барак Обама са само двама от известните хора, които имат този навик. Четенето на интересна книга или списание вечер засилва креативността и стимулира мисленето.

Забравете за работата

Не си лягайте с мисли за работа. Ако свързвате и спането с работата и другите стресови ситуации, това няма да ви позволи да починете пълноценно.

Забравете за техниката

Не проверявайте пощата си, не посягайте към телефона или таблета и изобщо оставете всички джаджи настрани, защото облъчването от екраните им наподобява слънчева светлина и залъгва тялото ви да спре производството на хормона на съня мелатонин.

Подредете задачите за утре

Съставете кратък мислен списък за това какво трябва да свършите утре, това ще прочисти съзнанието ви и ще ви даде инерция за утрото.

 

Прекарайте време със семейството си

Поговорете с половинката си, децата или дори с домашния любимец. Създаването на връзка с близкия е сигурна рецепта за добро настроение.

Разходете се

Целта е да релаксирате и да изхвърлите физическото напрежение преди сън.

Не пропускайте хигиенните ритуали

Вземете душ, измийте зъбите или пък просто потопете крака в хладка вода за облекчаване на напрежението в тях.

Алкохолът преди сън не е добра идея

Той ще ви помогне да заспите, но качеството на съня няма да е добро. Това е така, защото алкохолът ви оставя само в началната фаза на съня, когато може да се събудите лесно и не почивате пълноценно.

Ключови думи:
Коментари