Всяка майка може да състави списък нe с 8, а с 88 хитрини, които нейното дете владее. То ги прилага умело и творчески, така че винаги успява да я изненада и да я хване неподготвена. В зависимост от възрастта си, усъвършенства триковете, добавя нови, с които успява да манипулира родителите си. Поне за кратко. Или да ги извади от кожата.

Ето приносът на блогърката и журналистка Cassie Hilt, която явно е майка с опит. Част от тях вероятно звучат много познато.

1. Не яде това, което родителите предлагат.  Ако имате късмет, вашето дете ще яде всичко, което му давате. В обратната ситуация – то ще гледа с отвращение повечето храни и най-вече зеленчуците. Ако е примряло от глад, ще хапне насила една-две лъжици. И това ще отнеме поне 7 минути.

2. Не спи никога след 6,15 ч. сутринта. Няма никакво значение дали е понеделник или неделя, бебетата и малките деца понякога се будят преди изгрев слънце. Не се тревожете. Те са толкова мили, че едва ли има по-сладък начин да бъдете събудени.

3. Не е на едно мнение със себе си. Вкусът на детето се променя бързо. И един ден то може да обожава шоколадови кексчета. Само и само да хапне нещо, ще изтичате до магазина, за да му купите поне 10 броя от десерта, който то обожава. Но още щом го зърне, хлапето ще смръщи вежди и ще заяви твърдо, че не обича такива кексчета.

4. Прави сцена в най-неподходящия момент. Ако още не сте разбрали, детето пази най-пронизителните трели в гласа си за „специални“ моменти. И обожава да прави сцени, когато:

- вие говорите по телефона

- в колата (предпочита, когато сте на дълъг път )

- на опашката в магазина

- когато сте с приятели (в момента, в който им обяснявате колко възпитано е вашето дете)

Продължава на страниците на Новите родители.