Има книги, които ви грабват от първата страница, и не можете да ги оставите преди да сте ги прочели от корица до корица. Историята ви се струва толкова интересна, че започвате да четете все по-бързо, само за да узнаете края й. Представяме ви осем от най-добрите романи, които са по-вълнуващи и от най-хитовите сериали. Насладете им се!

„Кървав меридиан или червен сумрак на запад“ от Кормак Маккарти

Реалистичните превъплъщения на героите на книгата са вързани в един сложен заговор. Талантът на разказвача води читателя стъпка по стъпка през една история, която наистина ще ви накара да се замислите. Авторът не се страхува да постави трудни житейски въпроси за живота и смъртта и жестокостта, присъща на човешката природа.

“Махалото на Фуко” от Умберто Еко

Романът разказва историята на трима приятели, Белбо, Диоталеви и Казобон, които работят за издателска компания. Прочитайки голямо количество ръкописи, посветени на различни теории на конспирацията, те решават да измислят своя собствена, ей така, за забавление. Но нещата взимат неочакван обрат за тях.

“Тайната история” от Дона Тарт

Историята се развива в малък колеж във Върмонт, САЩ. Нейните главни герои са пет жизнерадостни студента, четири момчета и едно момиче, които трябва да се справят с последиците от убийство по непредпазливост. Години по-късно, опитвайки се да разбере какво се е случило, главният герой си припомня студентските години и взаимоотношенията с неговите състуденти. Този вълнуващ психологически трилър няма да ви остави безразлични.

“Невероятните приключения на Кавалиър и Клей” от Майкъл Шейбон

Сюжетът на този роман се върти около две еврейски момчета, които стават известни, създавайки комикс със супергерои по време на Втората световна война. С чувство за хумор и младежки ентусиазъм, те се опитват да се борят срещу нацистките сили и да поддържат духа на всички около тях.