Зрелите жени като цяло са много по-уравновесени. Научили са се да контролират емоциите си. Много по-зрели са в решенията си. Не устройват скандали и сцени за щяло и нещяло. Все още изглеждат страхотно, имат житейски опит. Това привлича мъжете, но все пак имат и определени навици, които мъжете не могат да понасят. А ето и 7 от тях:

1. Контрол

Жената над 40 желае да контролира всяка ситуация. В повечето случаи е убедена в правотата си и нищо не може да я отклони от това убеждение. Това определено може да доведе до напрежение във връзката. Не забравяйте, че мъжете ценят свободата и независимостта си – понякога дори повече от любовта.

2. Постоянна и прекалена критика

Кой обича постоянно да го критикуват и да му държат сметка за всичко? Познахте отговора – защо тогава си мислите, че на вашия мъж това му харесва? Постоянното критикуване предизвиква обратния ефект – вместо да мотивира, то не само обезсърчава, но поставя човека срещу вас в постоянна отбранителна позиция, която изтощава с времето. Затова забележките трябва да се ограничат.

3. Прекалена взискателност

Високите стандарти са важни, но прекомерните изисквания към другите могат да предизвикат усещане за натиск и стрес. Важно е да се намери баланс между очакванията и реалността. Помислете си дали всичко трябва да е на всяка цена. Понякога е по-добре да запазите мира и спокойствието у дома, вместо чаршафът да е идеално опънат например.

4. Постоянни сравнения

Постоянното сравняване с други, особено с предишни партньори, може да породи чувство за непълноценност у настоящия мъж. Общо взето е доста дразнещо да ви сравняват с другите. А какво остава с бившия партньор.

5. Прекалена сериозност

Жените на 40+ вече са улегнали и обикновено забавленията вече са загърбени. Въпреки това отпускайте душата понякога. Забавлявайте се, смейте се с пълно гърло, дръжте се по детски глупаво и наивно. Способността да се смеете над себе си и да приемате някои ситуации с чувство за хумор е важна.

6. Постоянно говорене за миналото

Не прекалявайте със споделяне на  предишните си преживявания. Разбира се ,че партньорът ще иска да ви опознае и да бъде част не само от вашето настояще и бъдеще, но и от миналото ви, но всичко си има своите разумни граници. Ако постоянно му разказвате спомени от предишни връзки, то рискувате да го отблъснете.

7. Вечно преследване на младостта

Непрекъснатото притеснение за външния вид и прекалената суета могат да бъдат доста дразнещи. Това говори за ниско самочувствие и отказ да се изправите срещу реалността и да приемете себе си. Това не се харесва на мъжете. Ако вие самите не харесвате себе си, как очаквате мъжът до вас да го прави всеки ден?