7 източника на стрес, които толерираме твърде често

20 юни 2017 г., 12:20
928

pathdoc / Shutterstock

„Най-изгубеният ден от всички е денят без смях”,  твърди Е. Е. Къмингс. Животът е възможност всеки да се радва и оценява, не да търпи и толерира, предава Мениджър Нюз. Ето защо сега е перфектният момент да спрете влиянието на седем източника на стрес, които правят дните ви мъчителни. Ето кои са, споредблогъра Марк от marcandangel.com.

1. Хора, които са преднамерено трудни. Не позволявайте негативизмът на другите да ви прави нещастни. Негативната компания пречи на положителния живот. Помислете какво толерирате. Направете живота си по-лек. Всеки път, когато премахвате отрицатели около себе си, правите място за положителни хора. Щастието е да окуражаваш и обичаш останалите. Да се научиш да игнорираш някои хора е част от пътуването.

2. Опитите ви да живеете според очакванията. Помнете, не можете да създадете идеята си за лично щастие върху мнението на останалите. Не сме тук да живеем по този начин. Родени сме, за да следваме интуицията си и да даваме най-доброто от себе си. Хубаво е мотото на Брус Лий, който е казал „Не съм на този свят, за да живея според вашите очаквания и вие не сте в него, за да живеете според моите.”

3. Вашата собствена безполезна негативност. Спрете да се фокусирате върху това колко сте изморени. Спомнете си, че сте благословени. Като се оплаквате, не променяте нищо. Позитивната гледна точка обаче ще промени. Животът е твърде кратък, за да го прекарваме във война със себе си. Приемайте другите и прощавайте. Не позволявайте на глупави малки неща да ви правят нещастни.

4. Болката от стари рани. Първата стъпка към живота, който желаете, е да напуснете живота, който не искате да живеете. Освободете се от миналото. Не сме грешките си през годините. Не сме старите навици. Не сме такива, каквито са ни третирали други. Всеки от нас е това, което прави точно в определен момент. Родени сме със специална причина. Не бъдете затворници на минали дни. Станете архитект на настоящето и бъдещето си. Учете се от грешките си, но не се наказвайте с тях. Живейте извън съжалението и страховете и се фокусирайте върху огромните възможности, които очакват вашето внимание.

5. Оправданията, с които отлагате. Още днес може да спрете да ги правите и да започнете да се фокусирате върху всички причини нещо да се случи. Спрете да мислите за това, което е трябвало да направите, и започнете да гледате към това, което ще стане. Просто позволете на действията си да заговорят за себе си. Повечето страхотни неща в живота не се случват заради шанса, а поради избор. Никога не знаем какво е възможно, ако не рискуваме да го постигнем.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Коментари