Някои не могат да се освободят от опеката на майката орлица, а на други просто си им е в кръвта. При всички положения обаче не е добре да имате до себе си незрял хлапак, ако искате да създадете семейство.

Ето и признаците, по които ще познаете зрелия мъж:

1. Честен е.

Истинският мъж винаги казва истината, защото не се страхува от нея. Дори не се замисля дали да излъже, или не. Неговата честност е осъзната и поема отговорност за постъпките си. Не му се налага да се крие зад лъжи и оправдания. Това създава предпоставка за доверие във връзката и дава на жената усещане за сигурност.

2. Изслушва ви и намира решение на проблемите.

Истинският мъж активно слуша, когато споделяте проблемите си. не се страхува да чуе онова, което имате да кажете. А то може невинаги да бъде приятно и лесно за преглъщане – уволнение, загуба, болест, материални затруднения. Но той е готов не просто да изслуша, но и да потърси решение на проблема. Затова жената до такъв мъж се чувства закриляна и спокойна.  

3. Подкрепя половинката си.

Когато обича, истинският мъж ще даде пълна подкрепа на жената до себе си. Защото не се страхува, че ще бъде засенчен от нея. Насърчава я да се развива в кариерата си, да следва хобитата си, да осъществява мечтите и целите си. Кара жената да се чувства уверена в способността си да преодолее всички трудности.

4. Уважава личното ви пространство.

Зрелият мъж не си въобразява, че му принадлежите. Зачита ви като отделна личност. Не се опитва да ви контролира и манипулира, а се радва на вашата независимост.

5. Общува открито и свободно.

Общуването е ключът към всяка връзка, а при истинския мъж тя идва лесно. Той изразява мислите и чувствата си открито, като ви насърчава да правите същото. Слуша внимателно и не се страхува от трудни разговори, като ви помага да разрешавате конфликтите по мирен начин. С него се чувствате чути и оценени във всеки разговор. Той умее да поема отговорност и не бяга от трудностите в живота.

6. Проявява доброта и съпричастност.

Любовта на истинския мъж се проявява чрез доброта и състрадание. Той се отнася към жената до себе си с уважение и съпричастност към всичко, което се случва в живота й. Зрелият мъж е търпелив и разбиращ, винаги готов да подкрепи или да изслуша. С него се чувствате желани и обичани безусловно.