Колата е скъпо нещо и човек може да работи с години, за да си позволи да я купи. Отнема обаче по-малко от минута да я откраднат. Bright Side разкрива няколко хитрини, които всеки може да използва, за да се предпази от автомобилните крадци. 

6. Бебешки видеомонитор

Кражбите обикновено се случват през нощта, когато има по-малко хора и собственикът е малко вероятно да се появи. Дори и да нямате дете, можете да си купите бебешки видеомонитор. Така винаги знаете се случва вътре на момента. Бебешките монитори имат нощно виждане и аудио, така че ако някой се опита да влезе в колата ви, ще бъдете предупредени незабавно. Дори колата ви да бъде открадната, ще имате външния вид на крадеца, за да бъде открит по-лесно.

5. Кил суич (Kill Switch)

Опитни крадци имат нужда само от няколко секунди, за да запалят почти всяка кола – но не и когато захранването е спряно. Кил суичът е устройство, което прекъсва захранването на двигателя и не можете да запалите, докато не го изключите. Обикновено в автомобилите се слагат по няколко скрити кил суича, така че ще отнеме дълго време на крадеца намери всички. Единственият проблем с тези устройства е, че не е лесно да инсталирате сами. Ако нямате електричарски умения, по-добре да отидете при техник. 

4. Свалящ се волан

Крадците са много добри шофьори, но дори и те не могат да карат кола без волан. Ето защо може да инсталирате волан, който се сваля. Да, малко е шантаво да отидете на бизнес среща с кормило в ръце, но сигурността изисква жертви.