Раждането на дете е невероятно преживяване, което променя много аспекти от живота на жената. От радостта от раждането на бебето, до физическата и емоционалната трансформация, която го съпътства, то може да бъде истинско влакче на емоциите. Но при много жени наддаването на тегло по време на бременността може да остане и след раждането, което потенциално да доведе до рискове за здравето. За щастие има стъпки, които могат да бъдат предприети, за да се осигури здравословно и безопасно сваляне на килограмите след раждането.

Ще разгледаме съвети за храненето, упражненията, съня и забавянето на темпото, за да гарантираме, че загубата на тегло е постепенна, устойчива и безопасна. Така че, ако сте майка, която иска да се върне към теглото си преди бременността, прочетете, за да откриете 5 ключови съвета за безопасно отслабване след раждането.

Балансирана и здравословна диета

Храненето е от ключово значение за здравословното намаляване на теглото след раждането на детето. Консумирането на правилните храни в правилните количества може да ви помогне да отслабнете по здравословен и безопасен начин. Когато обмисляте диетата си, се съсредоточете върху консумацията на храни с високо съдържание на протеини и ниско съдържание на мазнини, като нетлъсто месо, ядки, бобови растения и риба.

Консумирането на голямо разнообразие от плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни също може да ви помогне да си набавите хранителните вещества, от които тялото ви се нуждае. Освен това ограничаването на полуфабрикатите и сладкишите може да ви помогне да се придържате към целите си за намаляване на теглото. В комбинация с това, билковите хапчета за отслабване могат да ви помогнат да достигнете до желаните резултати значително по-бързо.

Сънят е основен елемент

Сънят е особено важен за новите майки, тъй като помага за енергията, нивата на стрес и цялостното здраве. Поне 7-8 часа сън всяка нощ могат да ви помогнат да останете бодри и да бъдете по-продуктивни през деня. Освен това той може да ви помогне да направите по-добър избор на хранителен режим и да се придържате към рутинните си упражнения.

Забавете темпото и си дайте време за почивка

Забавянето на темпото може да ви помогне да се съсредоточите върху здравето си и целите си за отслабване. Отделянето на време за релаксация и намаляване на стреса може да помогне за намаляване на количеството на хормоните на стреса в тялото ви, което може да доведе до по-добро здраве като цяло.

Увеличете физическата активност, но постепенно

Упражненията са чудесен начин за изгаряне на калории и изграждане на мускули, което може да помогне за постигането на желаната форма. Важно е обаче да се връщате към упражненията постепенно, особено ако сте майка за първи път. Упражненията с ниско натоварване, като ходене и плуване, са чудесен начин да върнете на тялото си навика да спортува. Освен това включването на силови тренировки може да ви помогне да изградите мускули и да подобрите функцията на метаболизма си, като и двете могат да помогнат за намаляване на теглото. Хидролесс Слим е продукт, който може да интегрирате към хранителния и спортния си режим в ежедневието, тъй като той има положителни ползи за организма – намалява излишните течности, подпомага функцията на метаболизма, и не на последно място – поддържа теглото и намалява целулита, който както добре знаем, е проблем за много дами.

Като следвате тези 5 ключови съвета за безопасно отслабване след раждане, може да гарантирате, че то е постепенно, устойчиво и безопасно както за вас, така и за бебето ви. Храненето с подходящи храни, редовните физически упражнения, достатъчното количество сън и отделянето на време за почивка и намаляване на стреса могат да ви помогнат да постигнете целите си за отслабване по здравословен и безопасен начин.

Новите родители