Рисуването е творческо изкуство, което стимулира ума и тялото, учи на прецизност, развива въображението, използването на цветове и е още един начин децата да изразят емоциите си. Рисуването обаче може да бъде и много забавно. Особено, когато използвате необичайни „четки“.

Предлагаме ви 3 интересни и определено забавни начина за рисуване, които ще вдъхновят малките художници. Подходящи са за всички възрасти и никак не са трудни за усвояване. В началото може да помогнете на детето, докато разбере как точно да използва своята нова четка, но след това го оставете само да действа.

И нещо любопитно. Около 4-5-годишна възраст, повечето родители предпочитат да дадат на децата моливи или флумастери, защото са най-лесни за използване. Но пробвайте и този вариант, защото той развива освен естетическото чувство на малчуганите, така и фината им моторика. Така че е не само забавен, но и полезен.

Рисуване със сламка

Рисуването на сламка е много забавно и децата лесно се справят с него. То си е направо игра, която със сигурност ще им хареса. Важното е да застелете кухненската маса с нещо, което след това ще изхвърлите или лесно ще почистите. Защото при това рисуване е възможно да се нацапа масата. Върху бял лист за рисуване капнете в долната част няколко силно разредени капки с оцветена с водни бои вода. После накарайте детето леко да духне със сламката, така че водните капки да се пръснат настрани или нагоре като цветя.

Рисуване с клечки за уши

Трябват ви от тези клечки, които са с памучен тампон без ограничител. С тях просто по-лесно се рисува, отколкото с тези, които имат ограничител и са по-обемни. Клечките са идеални за създаване и на по-сложни рисунки. Перфектните бои за тях са темперните, но и с акварелни е възможно. Имайте предвид, че акрилните много цапат и трудно се измиват, така че забравете за тях, ако детето е много малко.

Рисуване с четка за зъби

Това занимание е за една идея по-големи деца, тъй като просто цапа. Старата четка за зъби на детето ще ви свърши чудесна работа. То трябва само да я топва в разредените бои, след което да я изтръсква внимателно върху листа, опитвайки да създаде сюрреалистичен или напълно реалистичен образ. Може да добави и изрязани фигурки от цветна хартия, за да се получи още по-ефектен колаж. Но за тях трябва да почака да засъхне напълно рисунката и едва след това да ги лепи.

Новите родители