Възможно ли е сексът да бъде още по-добър? Защо йога е ключът към новите кулминации и кои три пози повишават желанието?

Йога за либидото

Йога отпуска, ободрява и издига любовния ни живот до неподозирани висоти! Това е установило изследване на „Джърнъл ъф Секшуъл Медисин“: жени, които практикуват йога, изпитват повишено сексуално желание и изживяват по-пълен оргазъм. Защото с правилните пози ще подсилите тазовото си дъно, кръвооросяването на половите органи и подвижността. По тази причина йога има положителен ефект върху либидото. Тя се грижи за по-голяма издръжливост, подобрява хормоналния баланс и освобождава блокажите. За повече удоволствие е полезно да овладеете най-добрите упражнения …  Ето кои са те - от Ом до А-а-а!

Поза 1: Пеперуда

От седнало положение изпънете краката напред, после свийте колене и съберете стъпалата заедно. След това ги обхванете, като поставите ръцете си под тях. С меки движения започнете да притискате краката надолу към пода. Това упражнение отваря бедрата и стимулира оросяването на гениталиите.

Поза 2: Свещ

При тази поза цялото тяло е балансирано върху раменете. Легнете по гръб, повдигнете краката и таза отвесно, така че да се изправите високо на раменете си. Придържайте гърба си с ръце. Дишайте равномерно и дълбоко и задръжте позицията 3 минути. Напрежението се отразява благоприятно на цялото тяло.

Поза 3: Мост

Легнете по гръб, изпънете ръцете край тялото и ги притиснете към пода. Свийте коленете и поставете краката си на пода, като петите ви трябва да са възможно най-близо до задните части. Стегнете тазовото дъно и повдигнете таза, докато тялото образува права линия. Задръжте тази позиция между половин и една минута. По този начин ще разхлабите таза.