20 шокиращи факта за храната, които вероятно не знаехте

31 март 2018 г., 12:17
8433

Shutterstock

Благодарение на съвременните технологии и изобретения ние имаме достъп до някои наистина екзотични храни. Трудно е да повярваме колко различни неща се отглеждат и произвеждат из целия свят.

Ето защо в следващите редове ще ви представим 26 факта за храната, за които вероятно дори не сте подозирали.

- Първоначално 7Up се е казвала Bib-Label Lithiated Lemon-Lime Soda.

- Зелените камби представляват неузрели версии на червените или жълтите.

- Индийското орехче е забранено в Саудитска Арабия, тъй като би могло да се използва като халюциноген.

- Уреята се използва при някои цигари за подобрение на вкуса.

- Чесънът, за разлика от бананите, отблъсква комарите.

- Карамелът е изобретен от арабите и е бил използван от жените в харемите.

- От Япония се изнася почти същото количество сой, колкото и от Нидерландия.

- Исландските пивовари правят бира от китове.

- Гъбите имат по-големи сходства с хората, отколкото с растенията.

- Дълго време доматите са били смятани за отровни, тъй като са били бъркани със специфичен токсичен плод, силно наподобяващ чери.

- Някои древни култури са забелязали, че когато разрежеш една ябълка вертикално на две половини, можеш да забележиш сходства с женската генитална система. Ако пък я разрежеш вертикално, би могъл да видиш магически пентаграм.

- Ако запушите носа си, ябълките, картофите и лукът ще имат един и същи вкус.

- Хризантемата е един от официалните символи на Япония, освен това се консумира като храна.

- Водата в кокосовия орех може да се използва за заместител на кръвната плазма, тъй като е стерилна и има точното ниво на pH.

- Японският сладолед се среща в най-различни вкусове, включително кактус, октопод, пилешки крилца, рак, сурово конско месо и биволски език.

Някои видове ягоди са генетично модифицирани посредством рибни гени.

Много червила съдържат рибни люспи.

Зелените картофи са една от най-често срещаните причини за соланиново отравяне.

Човешките косми, четината и пилешките пера понякога се срещат в хляба.

Хлебчетата и сиренето в черните бургери се оцветяват посредством бамбуков въглен. Черният цвят на кетчупа и лука пък е вследствие от мастило на октопод.

Ключови думи:
Коментари