Младостта е време, изпълнено с невероятна енергия и спонтанни действия. Това е период, в който времето минава бавно. Сякаш всичко тепърва ни предстои, животът е вечен. Често си казваме „Все още съм млад/а. Има време, ще пътувам, ще науча чужди езици, ще открия своя специален човек…“ Рано или късно обаче откриваме, че времето минава по-бързо, отколкото си мислим. Затова – не губете време, а изживейте мечтите си!

Вижте залеза на необичайно място

Без значение дали е Тролтунга в Норвегия, някой малък остров в океана или покрива на висока сграда в местния ви град – всяко място ще свърши работа. Просто станете от леглото си, когато първите нежни лъчи на слънцето започват да се прокрадват в стаята. И не забравяйте да си пожелаете нещо, докато гледате изгрева на новия ден.

Не мечтайте за кайтсърфинг. Направете го!

Обичате да свирите на цигулка, да танцувате на фона на хип-хоп? Или може би сте огромни фенове на кайтсърфинга, но все още не сте се престрашили да се пробвате. Е, сега е моментът!

Покорете страховете си

Страховете от тъмно, височини или вода се срещат наистина често. Когато обаче се изправите срещу фобиите си, вие ще се освободите от тях и ще станете по-силни.

Не отминавайте онези, които имат нужда от помощ

Може би има нещо, което бихте могли да направите за хората, които наистина се нуждаят от помощ. Започнете с нещо дребно. Например дарете храна в местния приют за животни.

Осъществете най-невероятната си идея

Със сигурност можете! Дори първата стъпка към осъществяването на мечтата е равносилна на победа.

Намерете време за учене

Изпитите винаги идват по-бързо, отколкото предполагате. Не си търсете извинения, подгответе се!

Съревновавайте се, за да постигнете повече

Духът на конкуренцията ще ви помогне да постигнете по-добри резултати във всяка една област. Без значение дали става дума за готвене, архитектура, дизайн, кино или археология. Просто работете усърдно.