Да станете родител е нещо наистина значимо. Но и необикновено, защото променя много неща в живота ви. Включително и значението на някои най-прости думи.

Ето кои са 20-те думи, които започват да звучат съвсем различно, след като станете мама и татко, според американския сайт buzzfeed.com.

1. Сладолед

Какво обикновено означава: Ледена наслада, особено добра за ядене през лятото.

Когато станете родители: Мощно средство за корупция, което ви помага, когато детето трябва да направи нещо, а то не желае това.

2. Разплащане

Какво обикновено означава: Да отидете в супермаркета, до друг магазин, да платите телефона, тока и т.н.

Когато станете родители: Кошмар, който се превръща в реалност, когато имате неблагоразумието да пазарувате заедно с детето.

3. Излизане вечер

Какво обикновено означава: Срещи с приятели, танци, приятно похапване, театър, кино…

Когато станете родители: Ако имате късмет с баба на разположение или детегледачка, готова да пожертва своята събота вечер, мооооже и да излезете. Задължително оставяте списък с инструкции, постоянно следите часовника си и си тръгвате по-рано, защото се притеснявате за онова, което се случва у дома.

4. Съблазняване

Какво обикновено означава: Свещи, тиха музика, цветя, елегантност.

Когато станете родители: Успявате да приспите бебето и имате един час спокойствие с партньора си, в който докато си вземете душ, той вече е заспал.

5. Заведения за бързо хранене

Какво обикновено означава: Сандвичи, пържени картофи и други не особено здравословни храни, които хапвате в краен случай, когато сте на път и няма друг избор.

Когато станете родители: Любимото място на детето, колкото и да не ви харесва.

6. Заспиване

Какво обикновено означава: Нямате проблем, освен ако не решите да почетете интересна книга или не се загледате в хубав филм.

Когато станете родители: Сложна рутина, която трае поне 20 минути и включва: измиване заедно на зъбите, прочитане на приказка, още една, трета, четвърта, докато загубите търпение.

7. Проблеми с компютъра

Какво обикновено означава: Компютърът има вирус.

Когато станете родители: В клавиатурата откривате трохи, парченца шоколад, плодове, зеленчуци и дори не искате да мислите какво още би могло да излезе оттам. В сервиза, където сте я занесли за преглед, ви гледат укорително и определено не с добри чувства.

8. Гледате!

Какво обикновено означава: Гледане на нещо.

Когато станете родители: Обаждане около 100 пъти по телефона, за да отидете и гледате най-новия филм, балет, цирк и каквото още може да се гледа.

9. Пътувания

Какво обикновено означава: Нови места, нови държави, слънчеви плажове или ски курорти.

Когато станете родители: Увеселителни и зоопаркове.

10. Баби и дядовци

Какво обикновено означава: Мама и татко.

Когато станете родители: Вашите супергерои, които от време на време ви спасяват от децата.