Време е да си напомните: не отговорите, които получавате от другите, а въпросите, които задавате на себе си, ще ви направят по-силни, предава Мениджър Нюз. Всъщност, простите въпроси, които си задавате ежедневно, ще определят типа човек, в който ще се превърнете в бъдеще.

И точна затова реших да напиша този текст – да ви помогна да се впуснете в позитивното пътешествие на самостоятелно проучване.

Имайте предвид, че въпросите по-долу нямат верни и грешни отговори. Важно е да задавате правилните въпроси.

1. Имате приятел, който ви говори по същия начин, по който понякога вие си говорите сами на себе си. Колко дълго ще допускате този човек до себе си?

Запомнете, начинът, по който се отнасяте към себе си, задава стандарта за другите. Трябва да уважавате този, който сте. В противен случай никой няма да го прави. Така че отнасяйте се към себе си по начина, по който искате останалите да го правят. Спрете да се дискредитирате за всичко, което не сте, и започнете да обръщате внимание на нещата, които сте. Трябва да се научим да бъдем своя най-добър приятел, а не най-големия си враг. 

Обидите които толерирате във връзките си с другите, често са пропорционални на тези, които нанасяте сами на себе си. Ако сте свикнали да си казвате наум, че не сте атрактивни, че сте обречени на провал и че не сте в състояние да се справяте с предизвикателствата, които ви поднася светът, без да ви държи някой за ръка, тогава ще се чувствате най-добре във връзка с хора, които изповядват същите негативни мисли и вярвания.

Защото точно това правят непремерените думи - те се натрупват в ума ви и ви карат да обичате себе си и живота по-малко.

Когато размишлявате наум, внимавайте какво си говорите. Наблюдавайте мислите си. Имайте предвид, че именно нашите мисли ни нараняват най-много. 

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.