17 навика на много щастливите майки

11 март 2019 г., 10:27
660

Shutterstock

 

Действително съществуват майки, които успяват да са щастливи през повечето време от родителството си. Как успяват ли? Ето 17 от техните тайни:

1. Молете за помощ
Щастливите майки не се страхуват да помолят за помощ семейството или приятелите. Докато мрачните майки-мъченици пропускат извънградските уикенди и филмовите вечери със съпруга си, защото не могат да се доверят на детегледачка или желаещ роднина, много от щастливите майки просто казват: "Моля те."

2. Излезте от вкъщи - сега
Излизахте ли днес? Чистият въздух, слънчевата светлина и природата са смятани за критично важни за настроението на жените, а майките си доставят това щастие, докато бутат детската количка. Огледайте се на площадката. Коя майка изглежда щастлива? Говорете с нея веднага. Това също се брои за глътка въздух.

3. Планирайте ваканциите
Оставете за малко настрана алармата на часовниците, домашните, сроковете… Помислете за залези, пясъчни замъци и игри на карти. Внезапно ще си спомните защо прекарвате толкова много време с прането на хората около вас.

4. Поставете себе си преди тях
Може да му викате „скъпи“, а той да ви нарича „муци“, но има ли между вас достатъчно топлина? Щастливите майки обичат да са заети и с други неща извън семейните. Това ще озари лицето ви. Което неминуемо води до много щастлив съпруг наоколо.

5. Яж, спи и бъди омъжена
Никой не дава на младите майки медал за заслугата „не е спала достатъчно“ и колкото по-скоро успеете да си доставите необходимите осем часа, толкова по-изпълнени с щастие ще бъдете.
След тази заслужена почивка хапнете купа с овесени ядки и банан, вместо три чаши кафе и някоя вафла и вижте какво ще се получи.

Продължава на страницата на Новите родители

Ключови думи:
Коментари