Ябълки + хартия + чекмедже

Съберете ябълките навреме и не ги мийте. Восъкът по кората ги пази от плесени. Дръжте ги в хладно помещение и махнете наранените плодове до две седмици. Внимателно увийте останалите в хартия или пергамент (не във вестник). Ако имате много ябълки можете да отделите всеки слой с хартия. Обърнете ги с дръжките нагоре в тъмен ъгъл, колкото може по-далече от картофите.

Гъби + кутия, купа или хартиен плик

Младите гъби са най-добри за съхранение. Изчистете от пръстта и изплакнете бързо, тъй като ще попият водата. Можете да ги поставите в купа със солена вода, ако трябва да отстраните насекомите. Подредете ги върху кухненска хартия и отрежете повредените части. Изсушете леко и съхранявайте в хладилника в хартиен плик, дървена кутия или купа със салфетки.

Диня + пепел, мрежа, глина, мъх или слама

Дините се съхраняват най-добре в изба при температура около 2 С. Увийте ги в кърпа и ги окачете в мрежа или поставете на рафт със слама. Можете да ги покриете с глина или восък. Други опции са в бъчва с пепел или сух мъх. Дините издържат дълго на хладно и тъмно, върху мека възглавница и често се преобръщат.