Третият закон на Нютон гласи: Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие. Той обаче важи не само за физическите феномени. Всъщност, абсолютно същото се случва и в нашето ежедневие. Когато мислим, говорим или вършим някакво действие, изкарваме на преден план сила, която ще ни откликне по абсолютно същия начин.

Следващите 12 закона, подбрани от BrightSide, ще ви помогнат да станете по-щастливи и уверени в себе си.

Законът за действията и последствията

Всичко, което създаваме в тази Вселена, се връща при нас. Затова ако искаме да опознаем любовта, истинското приятелство и щастието, първо трябва да започнем да обичаме онези, който са ни най-близки, да бъдем добри приятели и да се стараем да правим другите щастливи.

Законът на създаването

Ключът към хармоничен вътрешен живот се крие в това да бъдем независими от външния свят. За да постигнете това, трябва да бъдете самите себе си, да се обградите с хора и неща, които обичате и искате да виждате ежедневно.

Законът на покорността

Можем да променим дадена ситуация, чак след като я приемем. Ако в някого виждаме единствено враг, това означава, че не сме склонни да приемаме едно по-висше състояние на съществуване.

Законът на растежа

Основната ни задача в този свят е да се променяме и развиваме като индивиди, а не непременно да се фокусираме върху множеството хора, с които се срещаме, но така и не опознаваме в живота си (или пък да се обсебваме от мястото, на което живеем и технологиите, които ползваме). Разполагаме единствено с живота и времето, които са ни дадени.

Законът на отговорността

Животът е като огледало. Когато нещо се обърка, това означава, че нещо и в нас самите не е наред. Съответно ние трябва да поемем отговорност за случилото се и да не търсим вината и другите.

Законът на връзката

Дори и онова, което вършим, да изглежда незначително и на пръв поглед безсмислено, важно е да продължим да го правим, тъй като всичко в този свят е взаимосвързано. Първата стъпка е не по-малко важна от последната – и двете са от ключово значение за изпълнението на дадена задача.