През 1934 г. младият тогава журналист Арнолд Самуелсон се среща с Ърнест Хемингуей в дома му във Флорида и прочутият писател остава толкова впечатлен от напористия младок, че му изготвя списък с книги, които всеки човек и най-вече потенциален писател трябва да прочете.

Сайтът Bright Side ни предлага същия списък - на някои от най-интересните литературни произведения, които може да срещнете. Ето кои са те:

"Синият хотел" на Стивън Крейн

Това е колекция от разкази на починалия едва на 29 години писател. В краткия си живот, той успява да стане един от най-важните представители на реализма в американската литература. Считан е за писател, изпреварил времето си.

"В открита лодка" на Стивън Крейн

Четирима души на борда на лодка след корабокрушение. Вълни от емоции и проникновени философски прозрения. Това е книга, която няма да ви остави равнодушни.

"Мадам Бовари" на Гюстав Флобер

Благодарение на новаторския реалистичен изказ на автора и необикновения начин на изпълнение романът е считан за едно от най-значимите произведения във френската литература. Романът е публикуван за първи път през 1856 г. в списание "Ревю дьо Пари".

"Дъблинчани" на Джеймс Джойс

Сборник от 15 разказа, първоначално издаден през 1914 г. Те създават натуралистично изображение на живота на ирландците от средната класа в Дъблин в началото на XX век. Историите са написани, когато ирландският национализъм е на върха си.

"Червено и черно" на Стендал

Това е вторият роман, написан от Стендал. Книгата е за живота и страстите на един интелигентен и амбициозен млад мъж, Жюлиен Сорел, който се опитва да се издигне над средата си и да успее с комбинация от усилена работа, талант и интриги. Публикувана е през 1830 г. във Франция.