Според скорошно проучване на „Галъп интернешънъл” близо 60% от човечеството се състои от самотници. Въпреки хилядите възможности, които предоставя интернет за запознанства. Най-често взаимоотношенията между двамата прекъсват след третата среща. На какво се дължи това и кои са типовете хора, които най-малко се харесват?

1. Маминото синче

Представете си да излизате с мъж, на когото майку му му е избрала ризата, праща му всяка седмица храна, пере го, идва да му чисти и да му подрежда гардероба и държи да му се обади всеки път когато се прибере. Вярно е, че майчината любов е най-хубавото нещо на света, но съгласете се, че не е никак романтично мъж на 35 да живее още с родителите си или да звъни на майка си, за да я пита в кой ресторант да заведе приятелката си например. Още повече ако е пред нея.

2. Запалянкото

„Не мога да дойде у вас сега, ще ходя на мач!” – чуете ли тези думи, значи си имате работа със заклет запалянко, който винаги ще поставя хобито си и интересите си пред вас. По-добре не възлагайте големи очаквания на тази връзка и я прекратете възможно най-скоро. Този човек ще дава винаги приоритет на заниманията с приятели, които най-вероятно също нямат семейства, и ще ви оставя често сама.

3. Скулпторът

Този човек разполага мислено с бяло платно, на което иска да нарисува идеалния партньор. Това означава, че вие ще бъдете само суровият щрих. Пригответе се да поискат от вас коренна промяна – от външния вид до навиците и поведението. Нищо чудно да ви накарат да си смените и образованието и/или професията. Няма как да просъществува връзка с подобен тип човек, който не умее да възприема другия като реалност, а като някакъв проект на мечтите си, който се нуждае от основен ремонт.

4. Шегобиецът

Този тип човек с радост ще ви разкаже всички вицове, които знае; забавни случки, на които е бил свидетел или за които е чул, но няма да е склонен да живее в реалността тук и сега. Трудно ще намерите общ език с подобен човек. Той не умее да поема отговорност, няма реална представа за нещата, неспособен е да говори за проблемите, още по-малко да търси решението им. А животът не е безкраен анекдот.

5. Непреживелият бившата

„Скъсахме с гаджето, решихме да си дадем малко почивка!”, чувате вие, докато мъжът, с когото сте били на среща, ви отваря вратата към дома си и вие виждате дамски пантофи до вратата, дамско палто на закачалката и т.н. Нищо чудно, че цяла вечер е говорил за „бившата” си. Тук нещата или не са приключили, или си имате работа с човек, който е вманиачен по миналото, неспособен да преодолява трудностите и да продължава напред.

6. Прахосникът

Прахосникът ще ви покани на най-скъпия ресторант, ще поръча най-скъпото ястие в менюто и най-отлежалото вино. Накрая обаче ще ви предложи да си разделите сметката или ще ви поиска назаем 50 лв. Жената прахосница от своя страна най-вероятно живее в заеми, склонна е да похарчи всичките си пари за последния модел телефон или скъпо кожено палто. Връзката с такива хора е обречена, защото те не са способни да поемат отговорност, неразумни са и емоционални незрели.

7. Скандалджията

Изстинала вечеря, мляко с изтекъл срок на годност, петно на килима – ако това е повод за огромен скандал, то имате си работа с невротик скандалджия. Представете си какво би се случило при по-сериозни провинения.

8. Пристрастеният към телефона си

Разказвате за най-драматичния момент от живота си, когато сте загубили кучето си, и забелязвате как човекът срещу вас тайничко надзърта в телефона си. Тук трябва да ви светне не червена лампа, а гигантски светофар. Този човек има проблем – пристрастен е към телефона си и той винаги ще бъде на първо място, което означава, че няма да е способен на истинско привързване, на открити отношения и чувства.

9. Скъперникът

Колкото е вредно разточителството и прахосничеството, толкова е вредно и скъперничеството. Ако видите човек с най-стар модел телефон и ви каже, че си работи чудесно (въпреки че може да си позволи по-нов), кърпени чорапи, протрита чантичка, захабени дънки, то да знаете, че си имате работа с ненадминат скръндза. Скъперничеството е порок, който не е за подценяване. Връзката с такъв човек няма как да просъществува, освен ако и вие самият не сте такъв.

10. Отчаяният

Този тип човек си е поставил една-единствена цел – да се задоми колкото се може по-скоро. Ако на първата среща ви попитат колко деца искате да имате, значи нещо не е наред.

11. Активистът

Хората, които са отдадени страстно на някаква идея или кауза, могат да бъдат сериозен проблем. Ако имат специфични хранителни навици (например са вегетарианци или вегани и не толерират чуждите вкусове), ако са страстни защитници на животните (а вие носите кожено палто), ако са пламенни застъпници за чистотата на природата (а вие не изхвърлите боклука си разделно), ако са фенове на някой конкретен отбор, ако поддържат определена партия и т.н. Това са основи на светогледа и не се възприемат като дребни разминавания в характерите. Такава връзка няма как да просъществува.

Цветелина Велчева