„Простотата е изтънченост във висша степен.“

Леонардо да Винчи

Животът е всъщност прост, но ние упорито се опитваме да го усложним. Марк Черноф изброява няколко лесни начина, които ще ви помогнат да опростите своя:

1. Учете се от миналия опит, а след това забравете изцяло за него!

Миналите грешки трябва да ви научат как да създавате красиво бъдеще, а не да ви карат да се страхувате. Не трябва да продължавате да живеете с грешките си. Вместо това ги сложете под краката си и ги използвайте като стъпенки.

Никога не съжалявайте. Ако всичко е хубаво – това е просто фантастично. Ако всичко е лошо – това е опит. Успехът се заключава не в това, което сте придобили, а в това, което сте научили и колко далече сте стигнали, за да го научите.

2. Съсредоточете се на нещата, които са наистина важни.

Определете какво е най-важно за вас. Постарайте се максимално да изключите всичко излишно. Не губете време и не съжалявайте за нищо.

3. Съсредоточете се на продуктивността, а не на работата.

Постарайте се не просто да си вършите работата, а да я вършите правило. Резултатът винаги е по-важен от времето, прекарано в неговото постигане. Но спрете и се запитайте: струва ли си да изразходвате енергията си за това, върху което работите? Това помага ли за постигането на целите ви?

Не се увличайте в ненужна работа, даже тази, която е спешна, ако тя не е важна.