Често изглежда, че знаменитостите не разбират живота на обикновения човек. Но сред тях има хора, които, въпреки неограничените финансови възможности, предпочитат да се обличат семпло и да живеят скромно, поради което заслужават нашето уважение и възхищение, пише Bright Side.

Gallery
Коко Шанел

Мадмоазел Коко е улеснила значително живота на много жени, които е трябвало да носят огромни шапки с пера и многопластови рокли. Тя създава прословутата „малка черна рокля“ и прави елементите от мъжкия гардероб ултра модерни: сака, ризи с вратовръзки, шапки, чадъри и ръкавели. Тя самата носи всичко това, за да покаже колко луксозно могат да стоят те на една жена.

Снимка: Ukko / Shutterstock.com

Gallery
Марк Зукърбърг

Основателят на Facebook е крайно лаконичен в избора на облекло, поради което обикновените сиви тениски доминират в гардероба му. Младият милиардер може да си позволи стотици дизайнерски облекла, но както самият той признава, дрехите не са нещо, за което иска да губи време.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Ингвар Кампрад

Основателят на IKEA промотира простотата от години. Той купува евтини продукти и дрехи на намаления, използва старото си Volvo близо 15 години и избира да лети в икономична класа. Домът е обзаведен с мебели от собствените му магазини. Смятат го за един от най-скромните милиардери в света.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Борис Джонсън

Борис Джонсън, бивш кмет на Лондон и настоящ външен министър на Великобритания избира най-обикновен велосипед вместо традиционния кортеж, за да се придвижва до работното си място. Той смята, че това е отличен заместител на колата и съветва гражданите да последват примера му.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Дженифър Гарнър

Тази холивудска красавица винаги се е придържала към простотата и се е стремяла да не демонстрира финансовите си възможности. Вместо това тя често пазарува в масовите магазини и ходи с децата си на пазар като най-обикновена американска домакиня.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Стив Джобс

Въпреки фантастичните си доходи основателят на имерията Apple винаги се е придържал към простотата във всичко. Той е носил само един тоалет: дънки, черно поло и бели кецове. Живеел в обикновена къща, а не в луксозно имение.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Ръсел Кроу

Един от най-търсените актьори на Америка отказа да живее в разкошно имение в Лос Анджелис и се мести със семейството си в Австралия. Купува си ранчо и най-обикновен джип. Вместо скъпи коли и маркови дрехи, сега той е заобиколен от коне и просторни поля.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Хайдън Кристенсен

Той става световно известен още като съвсем млад, тъй че на 35-годишна възраст е уморен от насладите на звездния живот. Наскоро той се премести със семейството си в родната си Канада и си купи ферма там. Сега той е стопанин на зеленчукови градини, конюшни и кокошарник, кара трактор и получава добра реколта.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Тайра Банкс

Супермоделът, актриса, певица, телевизионна водеща и продуцент Тайра Банкс игнорира шикозните ресторанти и модните заведения. Тя се храни на обикновени места като Cheesecake Factory, където храната е вкусна, а цените – нормални.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Арнолд Шварценегер

Шварценегер е знаменитост от световна класа, но изобщо не е самохвалко. През 2004, докато почива на морето, той спасява давещ се сърфист, като го носи повече от 100 метра до брега. Той никога не е разказвал пред журналисти за тази ситуация и не я е използвал с комерсиални цели.

Снимка: Guliver / Getty Images

Gallery
Киану Рийвс

Добродушието и скромният начин да живот на известния актьор дълго време са били повод за шеги и мемета в интернет. Той непрекъснато харчи парите си за благотворителност, раздава подаръци, носи изключително прости дрехи и пътува в нюйоркското метро, смайвайки допълнително пътниците.

Снимка: Guliver / Getty Images