11 изненадващи факта за личността

23 февруари 2017 г., 17:10
4963

View Apart / Shutterstock

Хората могат да "помиришат" личността ви, по-услужливите правят повече секс и какво ли още не... Да видим.

1. Хората могат да познаят характера ви, просто като помиришат вашата тениска. Не всички черти обаче са лесно откроими. Разпознаваеми са следните: невротизъм, екстраверсия и доминантност.

2. Колкото по-алтруистичен е даден човек, толкова повече секс прави (съответно има и повече сексуални партньори).

3. Оптимистите водят по-качествен живот (в психическо и физическо отношение) от песимистите.

4. Хората могат да разгадаят характера ви по вашите движения. Онези, които се движат по сходен начин, изразяват по-добро колективно поведение. Учените твърдят, че всеки един от нас си има „индивидуален двигателен подход“, който определя движенията им.

5. Когато сте влюбени, ставате по-малко невротични. За справка - неврозата e клас, група от функционални психични разстройства, които включват стресови състояния, но не и делюзии и халюцинации, и при които поведението не е извън социално-приетите норми.

6. Ако вярвате, че сте заслужили нещо или че то ви принадлежи, със сигурност ще се разочаровате. 

7. Хората стават по-добри с възрастта, а именно - по-съзнателни, по-сговорчиви и емоционално по-стабилни

8. В основата на социалната тревожност, паник атаките и конкретни фобии стои страхът от неизвестното. Онзи, който е чувствителен към неизвестното, може да прекара доста време в тревоги за бъдещето. Така например хората, получаващи паник атаки, се тревожат постоянно, че ще изпаднат в паника.

9.  Хората ни преценяват само с един поглед. Мъжете с по-големи носове, квадратни челюсти и малки очи очевидно „казват“ на хората около тях, че предпочитат краткосрочните връзки, твърдят учени. Жените с по-големи устни и по-широки очи изпращат същото послание, без значение дали това им харесва или не.

10.  Нарцисистите обичат горчиви храни. И обратното - хората, които мразят подобни продукти, са по-сговорчиви.

11. Хората живеят по-дълго, ако са 1) оптимистично настроени за бъдещето, 2) близки с други хора, 3) решителни, 4) чувстват се полезни и спокойни. Други ключови фактори, свързани с дълголетието, са брак и висше образование.

Източник: Psy Blog

Ключови думи:
Коментари