11 грешни гледни точки в живота

13 февруари 2018 г., 11:20
876

Shutterstock

В живота си често залагаме на преценки, които знаем, че са неправилни. И все пак го правим. Подхождаме от погрешната гледна точка, гледаме света през „тъмни” очила.

В тази връзка блогърът Марк припомня 11 погрешни вътрешни настройки на съзнанието, които много често и някак по инерция приемаме. И които ужасно вредят на усещането ни за радост и щастие. Ето кои са:

1. Да правиш прибързана преценка за даден човек. Да си вадиш заключения за него, защото си го видял няколко пъти в моменти на болка, страдание или проблем.

2. Да очакваш от хората да бъдат перфектни. Правилото е, че когато откриеш себе си и започнеш да раздаваш любов към другите, трябва да си предварително наясно, че ще срещнеш и болка, и разочарование. Никой не е такъв, какъвто си представяме. Ние също.

3. Да се фокусираш върху всичко и всеки освен теб самият. В същото време, ако искаш да промениш света и да го направиш по-добро място, трябва да започнеш от себе си.

4. Да вярваш в погрешни неща твърде дълго. Да отказваш да пуснеш някого или даден спомен на свобода. (Това не е същото като да простиш. Означава да бъдеш благодарен за всичко прекрасно изживяно.). 

Страници

Ключови думи:
Коментари