11 грешни гледни точки в живота

13 февруари 2018 г., 11:20
898

Shutterstock

В живота си често залагаме на преценки, които знаем, че са неправилни. И все пак го правим. Подхождаме от погрешната гледна точка, гледаме света през „тъмни” очила.

В тази връзка блогърът Марк припомня 11 погрешни вътрешни настройки на съзнанието, които много често и някак по инерция приемаме. И които ужасно вредят на усещането ни за радост и щастие. Ето кои са:

1. Да правиш прибързана преценка за даден човек. Да си вадиш заключения за него, защото си го видял няколко пъти в моменти на болка, страдание или проблем.

2. Да очакваш от хората да бъдат перфектни. Правилото е, че когато откриеш себе си и започнеш да раздаваш любов към другите, трябва да си предварително наясно, че ще срещнеш и болка, и разочарование. Никой не е такъв, какъвто си представяме. Ние също.

3. Да се фокусираш върху всичко и всеки освен теб самият. В същото време, ако искаш да промениш света и да го направиш по-добро място, трябва да започнеш от себе си.

4. Да вярваш в погрешни неща твърде дълго. Да отказваш да пуснеш някого или даден спомен на свобода. (Това не е същото като да простиш. Означава да бъдеш благодарен за всичко прекрасно изживяно.). 

5. Да отричаш грешките си. В повечето случаи те могат да бъдат простени, ако имаш куража да ги признаеш. 

6. Да избягваш страховете си. 

7. Да приемаш по-малко, отколкото знаеш, че заслужаваш. Да жертваш сърцето и съдбата си. Да снижаваш стандарта си, заради погрешни причини. 

8. Да складираш умствен боклук. Също както не се преместваме от една къща в друга без да сме сортирали багажа си и без да сме изхвърлили ненужните вещи, натрупани с годините, тала не бива да се отправяме към нови цели и да поемаме по дестинации в живота си, без да сме се освободили от ненужния умствен багаж. Съветът е: Направи малко сортиране. Изхвърли от съзнанието си стари съжаления и болки. Забрави ги тотално.

9. Да се тревожиш за неща, които не могат да бъдат променени.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Ключови думи:
Коментари