Вярваме, че любовта е най-яркото и искрено чувство, което човек може да изпита. С тези малки истории, изпълнени с нежност, грижа и радост, се надяваме да накараме дори и най-закоравелите скептици да повярват, че любовта наистина съществува. 

 • Баба ми и дядо ми са на 70. Един ден говорех с дядо ми за неговата младост. Внезапно, когато баба ми влезе в стаята, той ми каза „Ето я моята вселена!“ Този комплимент ми прозвуча много по-готино от тези, които аз получавам от гаджето ми.
   
 • Една сутрин преди месеци, съпругът ми стана 20 минути по-рано от обичайното, за да зашие една дупка в ръкавицата ми. ДА ЗАШИЕ ДУПКА В ПРОКЛЕТАТА МИ РЪКАВИЦА! Така че пръстите ми да не измръзват в студа. И двамата имахме невероятно натоварени графици по това време с купищата допълнителна работа и всички предколедни приготовления. Никакво време за обяд, остави за купуване на нови ръкавици. Той никога не ми подарява цветя и рядко прави комплименти, но неща като това ме оставят без съмнение за искренността на нашите чувства и богатството на любовта ни. 
   
 • Днес мъжът ми ми каза „Само ако знаех каква страхотна жена ще бъдеш, щях да дойда при теб, веднага щом се науча да ходя."
   
 • Миналата година мъжът ми трябваше да замине на изненадваща командировка точно сутринта на Свети Валентин. Но той не ме остави да скучая и да се отчайвам. Когато се прибрах у дома същата вечер, открих на масата любимата си шоколадова торта и картичка със сърце на нея. Картичката съдържаше точно три думи, но тези думи наистина ме зарадваха: „Само за теб!“
   
 • Майка ми взима одеколона на баща ми и пръска из стаята, в моментите, когато той ѝ липсва. Тя казва, че това помага да се създаде „ефектът на присъствието“. И когато баща ми се прибере у дома, той усеща одеколона и се усмихва: „Мислила си за мен!“
   
 • В университета се влюбих в едно момиче, което има проблем със слуха. Тя учи за преводач на жестомимичен език. Аз също уча езика, за да мога да я поканя на среща.
   
 • Съпругът ми има постоянна телесна температура 36 градуса, а аз – 37. Затова моят любим винаги зъзне, а на мен постоянно ми е горещо. Можете да си представите колко добре се чувства всеки от нас в прегръдките на другия. Той се топли, а аз се охлаждам – идеалната двойка! 
   
 • Баба ми се омъжила в ранна възраст за мъж, когото не обичала. През целия си живот тя изпитвала силни романтични чувства към друг човек. Първо, те не можели да бъдат заедно, защото и двамата били женени, после животът и децата раздалечили пътищата им. Един ден, на 90-годишна възраст, те случайно се срещнали в болницата. Първото нещо, което някогашният възлюбен на баба ми казал, било „Най-накрая те открих!“ След което решават да изживеят остатъка от дните си заедно.
   
 • Днес, когато се събудих, открих, че съпругът ми ме е гримирал, докато спя. „Направих го, за да имаш повече време за сън“ – обясни той. Между другото, мъжът ми е професионален гримьор. 
   
 • Миналата вечер с мъжа ми се разхождахме из града. Просто се мотаем, лудеем и си говорим. Внезапно ни спря млада двойка с молба да им дадем имейл адреса си. Те обясниха, че са ни видели да се целуваме на улицата и не можели да спрат да ни снимат. Така нашият семеен фотоалбум се обогати с десетки щастливи снимки на нас двамата. Наскоро празнувахме 25 години от светбата си. Какъв неочакван подарък за годишнината ни!

Източник: Bright Side