Предлагаме ви да видите 10 неща, които трябва да правите, всеки ден, за да подобрите живота си. Има редица други неща, които научните изследвания казват, че можем да правим, за да направим живота си по-добър, но трябва да ги правим всеки ден.

1. Създавайте си нови добри навици, които убиват лошите: Смяната на околната среда е най-лесният и най-мощен начин да промените поведението си. Това може да бъде промяна на нещата в дома и офиса и внимателен избор на хората, с които прекарваме времето си

2. Преразглеждайте целите си: Можете да подобрите живота си, ако си припомняте какво искате от него поне веднъж седмично.

3. Разширете контактите си: Контактите са от първостепенно значение да си намерите работа и да имате удовлетворение от нея. Много е вероятно да намерите следващата си работа чрез хора, които познавате. Повторното свързване със стари приятели никога не е било по-лесно откакто съществува Facebook.

4. Направете нещо вълнуващо с вашия партньор: Липсата на вълнение е това, което убива отношенията. Много изследвания подчертават отново и отново колко е важна тръпката. Какво запалва отново страстта в дългосрочните връзки? Правете вълнуващи неща заедно. Поне веднъж в седмицата отделете време, в което да се посветите изцяло на семейството или партньора си – без телефони, без имейли, без телевизия.