В съвременния делови живот се появиха професии, които чисто и просто не съществуваха преди 10 или 20 години - например анализатор на социални медии или разработчик на мобилни приложения. В същото време някои стари длъжности вече ги няма, пише Bored Panda.

Какво се е случило с тях?

Изчезването на някои по-стари занимания може да се обясни с технологичния напредък, който например позволява на модерните алеи за боулинг да използват машини, които да нареждат и прибират кеглите. В някои от случаите става въпрос за доста опасни задължения, други пък са били изпълнявани дори от деца, така че навярно е добре, че вече ги няма.

Виж още: Ето как са изглеждали козметичните процедури през 30-те и 40-те години на XX век

1. Човек, който нарежда кеглите за боулинг

Обикновено това били малки деца, които поставяли кеглите за клиентите.

2. Човешки алармен часовник

Тези хора имали задължението да събудят съответния човек, за да не закъснее за собствената си работа. Те използват пръчки, камъчета или свирки.

3. Резачи на лед

Преди модерната технология да стане достъпна, те режели леда на замръзнали езера, с който после хората да пълнят хладилниците си. Това е опасна работа, извършвана в тежки условия.

4. Човек, който слухти за вражески самолети

Преди появата на радарите войниците използвали акустични огледала и звукови устройства, с които да уловят звука от двигателя на приближаващ самолет.

5. Ловци на плъхове

Били използвани най-вече в Европа, за да се справят с разпространението на плъхове. Често били изложени на опасност от ухапвания и инфекции.