Психопатите не са задължително убийци. Много от тях се държат и се трудят като всички нас. Но има някои характеристики, които отличават психопата като безпощадност и липсата на емпатия, пише Insider.

Често психопатите изглеждат нормални, което ги прави трудни за идентифициране.

Обща черта, която психопатите обикновено имат, е тяхната кариера. Например много от тях заемат лидерски позиции поради своята безскрупулност, харизма и безстрашие.

Кевин Дутън, британски психолог и писател, специализира в изулчаването на психопатията, описва видовете работни места, които привличат най-много психопатите. "Функционалните психопати", както ги нарича Дътън, използват своята далновидност, за да успеят в обществото както всички останали. С други думи, психопатите често живеят като нормални хора с няколко отличителни черти, които ги правят различни.

Ето и кои са 10-те професии, в които най-сигурно може да попаднете на психопат, класирани във възходящ ред по тяхната популярност.

10. Държавен служител. Те са идеални "за поддържане на реда", защото се справят отлично в кризисни ситуации, безчувствени са към другите и са склонни да бъдат много интелигентни и логични.

9. Готвач. Повечето психопати нямат интерес да навредят на другите, така че не се притеснявайте от факта, че имат достъп до огън и ножове. Психопатите всъщност процъфтяват в хаоса, в който останалите могат да се провалят, което може да е една от причините те да работят толкова добре в забързаната кухня. 

8. Свещеник. Религиозните организации осигуряват възможност на психопата да експлоатира и манипулира другите, докосвайки се до съкровените им тайни, като същевременно дават легитимност на неговите действия.