Желаете да опростите живота си, да спестите малко пари, да повишите вашето здраве и да помогнете на планетата? Ако е така, то тези тествани от баба ви навици са точно за вас.

Някои от нас романтизират миналото, някои от нас го отричат напълно - но така или иначе, има някои мъдрости, придобити от поколения, които не са засегнати от консуматорството и лудото темпо на дигиталния свят. Да, говорим за "ерата на баба ви." Известна с богатството си на практически решения, изчистен начин на живот и здрав разум. А ето и някои от любимите ни бабешки навици, които са твърде ценни, за да бъдат загубени:

1. Разходка

Много от вас може би знаят това, но за останалата част ще кажем, че е добре да помнят: ходенето е фантастично за тялото и душата! Ако имате възможност да се разхождате, изпълнявайки вашите ежедневни задачи, правете го. Ако живеете в район, който изисква шофиране, възобновете традицията на баба си - разходка след вечеря. Ползите за здравето от само 40 минути ходене на ден са впечатляващи: от намаляване на риска от инсулт, диабет и рак на гърдата до подобряването на сексуалния ви живот и спестяването на пари в салона. Винаги, когато имате възможност да ходите пеша до някъде, възползвайте се.

2. Готвене

Разбира се, че то влиза в списъка. Това е едно от основните правила в дома на баба ви. Дори и да се прибирате у дома късно от работа или не знаете как се готви или редица други причини, ние ви препоръчваме да дадете шанс на това правило. Не е нужно да бъде трудоемко, по-евтино е, като цяло е по-здравословно (можете да контролирате съставките), може да е изключително релаксиращо и приятно, има по-добър вкус, а това да поднесете на близките си нещо, сготвено от вас дарява вас - готвача - с дълбоко удоволствие.

3. Отглеждане на градина

И от това, което имаме предвид може да е двор с цветя и зеленчуци, а може да е саксия с босилек на перваза на прозореца. Размерът няма значение, същността е в това да се грижите за нещо в почвата, да го отглеждате, докато не е готово за откъсване, изяждане, изпиване на чай, използвано като прясна подправка или поставено във ваза на масата. Междувременно ще спестите пари, наслаждавайки се на терапевтично хоби, ще имате нещо естествено за консумиране, но дори само да му се полюбувате е достатъчно.