Въпреки че всички го имаме, децата са особено надарени с едно по-друго знание, което ги води. Както и да го наречете - интуиция, енергия, вибрации, дух, въртешен глас или просто мъдрост, способността да чувстваме и използваме това би могла да бъде култивирана, пише mothering.com.

Ето няколко начина, които ще помогнат на децата ви да се доверят на вътрешния си глас:

1. Говорете за това. Децата са родени, чувствайки тези вибрации, и ако не ги назовем и не им кажем, че действително съществуват, те ще започнат да ги игнорират.

2. Помолете детето си да ви казва, когато има добро или лошо предчувствие. Уважавайте го, без значение дали вие усещате друго - те могат да виждат неща, които вие - не.

3. Заедно с децата си живейте за мига. Колкото по-млади сме, толкова е по-лесно. Малките не разбират нито миналото, нито бъдещето. Има само сега. Да живееш за момента е най-голямата награда за вътрешните ни усещания.

4. Разрешавайте на децата си да показват гняв и раздразнение. Не ги цензурирайте или прекъсвайте, докато го правят в ситуация, която го изисква. Това не означава да позволявате обиди или крещене (които предизвикват токсична енергия), но знанието, че те имат истински чувства, които трябва да бъдат комуникирани, е здравословно. Да се вслушате в тях и да ги уважавате, е начин, по който ги защитавате.

5. Когато сте стресирани или имате тревожни усещания, говорете с децата си за тях. Просто, защото не им го казвате, не означава, че те не го чувстват. Когато им обясните, че имате личен проблем и те не са част от него, това ще им даде спокойствието да имат своите лични подобни моменти.

Вижте целия текст на Новите родители.