Идеалите за красота варират от държава до държава. Привлекателността е нещо субективно - това, което се харесва на едни може да е грозно за други. За щастие, в някои държави по света именно физическите дефекти могат да се окажат очарователни, пише BrightSide.

Например…

Япония – криви зъби

На запад белите и равни зъби са еталон за красивата и привлекателна усмивка. В Япония е тъкмо обратното. Тук на мода са т.нар. „яеба“ или криви зъби. Смята се, че хората са по-чаровни, ако притежават тази характеристика. Някои салони дори продават изкуствени криви зъби, които струват по 400 долара.

Западна Африка, Нова Гвинея – белези

Жителите на Нова Гвинея и няколко други страни в Африка все още декорират телата си с различни „артистични“ белези. Мъжете обикновено ги получават по време на специална посвещаваща церемония, докато за жените тези „татуировки“ се възприемат за индикация за голяма красота.

Южна Корея – лице с формата на сърце

В Южна Корея пластичната хирургия е широкоразпространена. Тук тя се възприема за нещо нормално. Като основен белег за красота се възприема лицето с формата на сърце. За да го получат, много корейци са склонни да изтърпят редица комплексни операции. Някои от тях са свързани със счупване на костите в челюстта на три места, отстраняване на централната и слепването на останалите две, за да се оформи по заострена брадичка. След това ъглите на брадичката се заоблят. Дълго време човек не може да яде твърда храна след подобна манипулация.

Мавритания – наднормено тегло

Ако нямаш любовни дръжки или пълно коремче, нямаш никакъв шанс да привлечеш мъжкия поглед в Мавритания.

За да се уверят, че момичетата ще постигнат желаните пропорции, родителите им ги изпращат в специални „ферми“, където поемат по 16 000 калории на ден. За съжаление, заради подобни традиции много момичета получават стомашни заболявания.

Иран – бинтове след хирургия

Знаете ли, че Иран е столицата на операциите на нос в света. Тук се извършват най-много ринопластики. Дори бедните хора спестяват, за да могат да си позволят такава. Да си направиш операция е символ на социален статут и за това иранките се разхождат с гордост с бинтовете след хирургията, което предизвиква повсеместно възхищение.