Готови ли сме за посрещане на потенциални нови здравни кризи и как държавата и фарма индустрията могат да си взаимодействат още по-ефективно по пътя към осигуряването на все по-добър достъп до качествено здравеопазване? Юбилейното десето издание на националния Фарма форум на Мениджър отправя поглед към бъдещето на здравеопазването в България през следващите десет години.

Събитието ще се проведе на 28 февруари в София Хотел Балкан, с начален час 9.30. Регистрация за събитието можете да направите тук.

В три панела основните участници, сред които представители на фарма бизнеса, институции и съсловни организации ще се опитат да очертаят заедно важните етапи от  пътната карта за развитието на здравната система у нас, които могат да гарантират устойчиво подобряване на здравните показатели на нацията и навременно и адекватно лечение с навлизащите нови терапии.

Държавата и бизнесът в диалог за още по-ефективно взаимодействие ще бъде в центъра на тематиката на първи панел под надслов „Визия за бъдещето“. Участниците в него ще търсят и предложат идеи и решения на въпроса на какви здравни потребности ще трябва да отговорят заедно в следващите години фарма индустрията и институциите и кои трудности в ефективността на взаимодействието между тях трябва да бъдат преодолени.

Сред основните теми на панела са и:

- Здравето на нацията  – предизвикателства, прогнози, решения

- Развитие на политики и практики за осигуряване на равнопоставен достъп до здравеопазване и намаляване на регионалния дисбаланс

- Ролята на институциите за стимулиране на иновациите във фарма индустрията

„Цената на отложеното здраве“ ще бъде в основата на дискусията във втори панел. Участниците в него ще коментират готови ли сме за посрещането на бъдещи здравни рискове и как подобряването на здравните показатели на населението трябва да се утвърждава като водеща, но и споделена национална цел.

Във фокуса на разговора ще бъде и един нов здравен приоритет – Националният противораков план, чието въвеждане предстои, както и не по-малко важният въпрос колко е дълъг пътят на българския пациент до иновативните лекарства и терапии и как този процес може да се ускори.

 В трети панел -„Дигитално здраве 2030 г.“ ще се търсят пресечни точки между настояще и бъдеще, с проследяване на мащабите на цифровото здравеопазване и реалността в тази сфера у нас.  Какви са технологичните потребности и възможностите за здравния сектор, какви са европейските и световни тенденции в тази област и как се вписваме в тях също ще са част от предстоящата дискусия в панела. С поглед напред ще научим още как AI ще преобрази бъдещето на медицината и как пренасянето на R&D на терена на необятните възможности на новите технологии води до взривна скорост на новите разработки и откритията в иновациите за здраве и лечение.

Юбилейното издание на националния Фарма форум на списание „Мениджър“ е със свободен достъп срещу предварителна регистрация, която можете да направите тук.

Основен партньор на 10-и национален Фарма форум е: АбВи България

Събитието се реализира с подкрепата на: Българската организация за верификация на лекарстватаTakedaSun Wave PharmaAstellasNovartisNurofen

Медийни партньори на форума: bTVdir.bgMedical News;  REDmediaportalnapacienta.bg