Може би си мислите, че талкът е само за бебешко дупе и против изпотяване. Тогава не знаете какво изпускате. Bright Side представя няколко изобретателни начина да го използвате, за които най-вероятно не сте се сещали.

1. Добавете обем на миглите

След като нанесете първия пласт спирала, напръскайте малко бебешка пудра върху миглите с помощта на четка или тампон за уши. Завършете с друг слой спирала. Този трик ще направи миглите ви да изглеждат супер дълги и обемни.

2. Разплетете колиетата лесно

Поръсете малко пудра върху усуканите части и леко разтривайте възлите между пръстите си, за да ги отпуснете.

3. Използвайте я като сух шампоан

Използвайте този трик, когато косата ви е мазна и нямате време да вземете душ. Поръсете малко бебешка пудра върху косата, внимателно втрийте в корените и скалпа, и срешете косата, докато пудрата вече не се вижда.

4. Премахване на мазни петна от дрехите

За да се отървете от упоритите петна, нанесете малко пудра от двете страни на петното, потупайте добре и оставете за около час, за да дадете възможност на талка да абсорбира мазното. След това изперете дрехата и оставете да изсъхне на сянка.

5. Премахване на пясък от краката и обувките

Просто поръсете пудра там, където е залепнал пясък. Талкът премахва влагата от кожата и пясъкът пада веднага. Това работи и при обувките: поръсете и разклатете, за да отстраните лесно всички песъчинки. Така повече няма да внасяте пясък в колата, или където и да било.