32 години не звучи като толкова дълъг период, но в последните три десетилетия Земята се е променила по невероятни начини – издигнали са се градове, стопили са се ледници и безпрецедентни бедствия са променили ландшафта завинаги.

С 5 милиона сателитни снимки, направени от 1984 до 2016 г., обновеният Timelapse на Google Earth позволява да отидете на всяко едно място на планетата и да видите променящия се пейзаж, назависимо дали искате да видите как е построен новият ви дом или какво по дяволите се е случило с Аралско море.

„С помощта на Google Earth Engine пресяхме около 3 квадрилиона пиксела – това е 3, последвано от 15 нули – от повече от 5 милиона сателитни снимки“ – пише Крис Хервиг, програмен директор на  Google Earth Engine.

„За последната актуализация имахме достъп до повече снимки от миналото, благодарение на програмата Landsat Global Archive Consolidatio и пресни снимки от два нови сателита - Landsat 8 и Sentinel-2.“

Лесно можете да изгубите няколко часа, като проверявате най-различни места, защото наистина е удивително как лицето на Земята се е променило само за две-три кратки десетилетия, където и да погледнете.

Но за тези, които искат да видят най-доброто, от Google са изготвили серия от клипове, които можете да видите ТУК.