Фентъзи историите ни пренасят на едни от най-неузнаваемите места. Нищо обаче не може да бъде по-омайващо от гъстата и необятна гора.

На нашата собствена планета Земя съществуват множество странни и диви места, които изглеждат така, сякаш са излезли от някоя фентъзи история. В някои от тях стълбовете са изкривени по неузнаваем начин – тук спокойно би могла да живее някоя вещица или нимфа. За други гори пък се говори, че са обитаеми от духове, а тези с прекрасните боабаби спокойно могат да паснат на всеки един филм от „Междузвездни войни“.

Нашият свят е пълен с фантастични гори. Представяме ви някои от тях.

Gallery
Кривата гора, Полша

Това сякаш са въпросителни, обърнати наопаки. Когато видиш тези смайващи дървета, имаш чувството, че си попаднал в Забранената гора на Хари Потър или пък в приказка на Ханс-Кристиан Андерсен. Но не, разтъркай очи, ощипи се. Всичко е съвсем реално. Намираш се в Северозападна Полша, на някакви си 20-ина километра от Шчечин и още по-близо до германската граница. Още за нея - тук.

seawhisper / Shutterstock

Gallery
Национален парк Жанджайе, Китай

 Жанджайе e Национален горски парк, който се намира в град Жанджайе, в североизточната част на провинция Хунан в Китай. Тук природата е творила с размах и той е един от най-посещаваните в страната, защото притежава изумителни гледки, които са притегателни за туристи от цял свят.  Нещо повече - този парк се използва като прототип за пейзажа във филма "Аватар".

Gil.K / Shutterstock

Gallery
Тъмният плет в Ирландия

Феновете на „Игра на тронове“ без съмнение ще разпознаят тази мистериозна гора в Ирландия. Това е т.нар. Кралски път, по който Аря пое в началото на сезон 2.

Тези дървета са посадени от семейство от 18. век край пътя, който е водел до тяхното имение. Днес те създават една неповторима фентъзи атмосфера.

Снимка:  Adrian Pluskota / Shutterstock

Gallery
Морондава, Мадагаскар

Много от тези дървета са на по 800 години. Изглеждат така, сякаш са израснали в някоя извънземна екосистема, нали?

Снимка: milosk50 / Shutterstock

Gallery
Пъзелууд край Колфорд, Англия

Казват, че Толкин е черпил вдъхновение от тази необикновена гора при написването на някои сцени във „Властелинът на пръстените“. Тя е гъста и пълна с тесни пътечки, криволичещи край покрити с мъх камъни и изгнили стари дървета. Посетете официалната страница на тази гора, за да видите още прекрасни фотографии от нея.

GuyBerresfordPhotography / Shutterstock