Със сигурност бихте искали да ги посетите.

Gallery
Детиан е най-широкият водопад в Азия

Той се намира по течението на река Гуичун и близо до границата с Виетнам. Височината на водопада е 70 м, а широчината - приблизително 200 м. Детиан са всъщност два големи водопада, които са се образували по карстовите възвишения на района Daxing, който е част от провинция Гуанси от китайска страна.

Guliver / iStock

Gallery
Езерата Гокьо, Непал

Гледката от Гокьо Ри (5360 м) и от морените над езерото Нгозумпа Чо (петото от езерата Гокьо) е меко казано възхитителна.

Guliver / iStock

Gallery

Guliver / iStock

Gallery
Шоколадовите хълмове в Бохол, Филипините

Името "шоколадови" идва от цвета на тревата по тях, която по време на сухия период от годината е точно с цвета на шоколад. Хълмовете са с конусовидна форма, с приблизително еднакви размери, на височина от 30 до 50 метра и заемат площ от около 50 кв. км.. 

Геолозите все още спорят за произхода на хълмовете, макар най-тиражираната версия да е, че те са резултат на ерозия.

Guliver / iStock

Gallery
Вулканът Келимуту, Индонезия

Келимуту е един от множеството угаснали вулкани на остров Флорес в Индонезия, където има още 14 действащи вулкана и по тази причина земетресенията са често явление. Освен с красотата си, Келимуту е известен и с трите си "омагьосани" езера – те са разположени в кратера на вулкана, на височина над 1600 м, и са оцветени по различен начин - в черно, кафяво (червено) и синьо.

Guliver / iStock

Gallery
Многоцветните планини на Китай

Рисунки с водни боички? Извънземен пейзаж? Не съвсем. Тези снимки са от едно съвсем реално място. Тук, на нашата собствена планета Земя. И по специално – в провинция Гансу, северозападната част на Китай.

Guliver / iStock

Gallery

Така наречените Шарени планини (rainbow mountains) са част от ландшафта Zhangye Danxia в Китай. Образуването на този феномен е отнело на майката природа над 24 млн. години. В началото тези масиви са се състояли от огромни цветни пясъчници и минерали, които през годините са се слягали. За оформянето на това, което виждаме днес, е оказало влияние и още един фактор - сблъсъка на индоавстралийската и евразийската тектонични плочи.

Guliver / iStock

Gallery
Ханг Сон Дунг - най-голямата пещера в света, Виетнам

Ханг Сон Дунг e гигантска пещера откритa сред джунглите на Виетнам. Разположена в Анамитските планини, тя е скрита в скалистия национален парк „Фонг На-Ке Банг“ край границата с Лаос. В района около нея има още около 150 пещери, много от които все още непроучени.

Guliver / iStock