Къде бихте отишли, ако можехте да избирате по вкус, климат и естетични предпочитания?

И веднага дава отговора под формата на тези 10 райски местенца, където далеч от суетата на претъпканите градове може да се насладите на истинското спокойствие и пълноценната почивка.

Gallery
2. Чески Крумлов, Чехия

Чески Крумлов е градче в Южнобохемски край на Чехия, разположен на река Вълтава. Известен е най-вече с архитектурата, стария град и замъка. Сградите са в средновековен, ренесансов и бароков стил, а също и в стил рококо. Старият град е в списъка за световното наследство на ЮНЕСКО.

Снимка:  Arseniy Krasnevsky / Shutterstock

Gallery
3. Ко-Тонсай, Камбоджа

Това е един малък остров в южната част на страната, който ви предлага райски плаж и джунгла. Може да си наемете бунгало за никакви пари, храната е невероятно евтина. Недостатък е слабото развитие на района.

Снимка: Matyas Rehak / Shutterstock.com

Gallery
4. Гуанахуато, Мексико

Гуанахуато е столицата на централния едноименен щат Гуанахуато в Мексико. Има население от 70 798 жители (2005). Намира се на 370 км северозападно от Мексико Сити на 1 996 метра надморска височина. Основан е през 1554 г., а получава статут на град през 1741 г. Включен е в списъка на Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО.

Снимка: Bill Perry / Shutterstock

Gallery
5. Бисерните острови, Панама

Бисерните острови са панамски архипелаг съставен от над 100 острова много от които са малки и необитаеми. Общата им площ е 1165 кв км, а населението е 4500 жители. Открити са от Гаспар Моралес през 1515 г.

bcampbell65 / Shutterstock

Gallery
6. Агонда, Индия

Заливът на Агонда се счита за особено духовно място, наситено с положителна енергия. На това място, където реката се влива в морето вярващите се събираха да медитират и изпълняваха някакви специални ритуали, облечени в бели дрехи.

Снимка: Goran Bogicevic / Shutterstock

Gallery
7. Велико Търново, България

Градът е столица на Втората българска държава и благодарение на богатото си културно-историческо наследство е важен туристически център.  Тук се намират Национален военен университет „Васил Левски“, ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ (вторият по големина университет в България), катедралата Рождество Богородично, крепостите Царевец и Трапезица, множество музеи и културни забележителности, общо 1613 обекта от историческото наследство на България. През 1879 г. в града се провежда Учредителното събрание, поставящо началото на Третата българска държава.

Снимка: SSokolov / Shutterstock

Gallery
8. Хо Кок, Виетнам

Плажът Хо Кок е разположен в югоизточната част на страната и е едно от най-хубавите места за подводни забавления в Азия. Месечният наем на квартира е не повече от 200 долара.

Снимка:  Quang nguyen vinh / Shutterstock

Gallery
9. Ксамил, Албания

Ксамил е малък архипелаг в Йонийско море, Южна Албания, съставен от 4 малки островчета. Името си архипелагът носи от наименованието на село Ксамил, разположено източно от него.

Снимка: Aleksandar Todorovic / Shutterstock

Gallery
10. Сантяго, Чили

Един от най-красивите курорти в Андите, той често приема туристи. Проблемът е, че там почти винаги е студено и има сняг, но ако харесвате такива условия, мястото е само за вас.

Снимка: jalex / Shutterstock