Когато Стив Джобс управлявал Apple, той бил пословичен сред журналистите с това, че или ги хвалел за техни статии, или - по-често - им обяснявал къде са сгрешили, пише Мениджър Нюз. "Аз бях сред получиталите на няколко от тези обаждания (с критки)", разказа преди време в популярен материал във вестник "Ню Йорк Таймс", който все още - 2 години по-късно, събира внимание сред родителите по света - Ник Билтън. "Но нищо не ме е шокирало повече от това, което г-н Джобс ми каза в края на 2010 г., след като приключи да ме "дъвче" за нещо, което бях написал за недостатък на iPad", продължава той. 

"Децата ви сигурно обожават iPad?", попитах аз, пробвайки да сменя темата на разговор. Първите таблети на компанията тъкмо изпълваха рафтовете на магазините. "Те не са го използвали", каза Стив Джобс. "Ние ограничаваме колко технология децата ни да употребяват у дома". 

Ето как продължава Билтън:

"Сигурен съм, че отговорих с ахване и втрещяване. Бях си представял, че домакинството на Джобс е като Рай на нърдовете: че стените са гигантски тъч екрани, масата за вечеря е направена от плочки от iPad-и, и че iPod-и се раздават на гостите като шоколадчета на възглавничка. Но, не, г-н Джобс ми каза, че съм доста далеч от истината.

От тогава съм се срещал с множество технологични изпълнителни директори и рискови инвеститори, които казват подобни неща - те изрично ограничават екранното време на децата си, често забранявайки употребата на всички джаджи във вечерите на учебните дни (от понеделник до петък, включително б.р.) и определяйки аскетични времеви лимити през уикендите.