Безопасно ли е онлайн залагането? Този въпрос сигурно си задавате често. Истината е, че онлайн залаганията са безопасни, но само ако предприемате предпазни мерки. В крайна сметка зависи от вас да гарантирате собствената си безопасност.

Не може да се отрече, че залаганията онлайн с истински пари включва известен риск. Разбира се, съществува очевидният риск от загуба на пари от залози, но това не е, което обсъждаме тук. Говорим за риска да бъдеш данните ти да попаднат на неподходящо място. Този риск, наред с други, са причина хората да се притесняват от безопасността на онлайн залаганията.

Въпреки че не е лошо да се внимава, факт е, че всъщност няма какво да се притеснявате. Много малко хора, които залагат онлайн, се сблъскат с каквито и да било реални проблеми с безопасността. Избягването на рисковете и защитата ви, всъщност е доста лесно.

Безопасност на личната информация

Това наистина са два отделни риска. Рискът от личните ви данни да бъдат продадени лесно се избягва, тъй като просто трябва да използвате един от препоръчаните сайтове за залагания. Това, което трябва да проучите е лицензиран ли е букмекъра за страната.

В сайта Silentbet може да откриете информация за всички известни букмейъри, както и за техните оферти за България. Влизайки в ревюта, и отивайки в секция „Сигурност и защита“ ще получите систематизирана информация. Там са изложени само законни сайтове, които просто нямат подобно поведение.

Следващото, което можете да проверите все пак е, има ли платформата, която сте избрали SSL сертификат. Този сертификат представлява уверение, че информацията, която преминава от вас към сървърите и обратно е криптирана и тя не може да бъде прочета от трети лица. Ако HTTPS ви звучи познато, това е защото много URL адреси започват с „https“, а не само с „http“, за да показват, че те са криптирани. Тази сигурност се предоставя точно от SSL сертификата.

Преди да предоставите личните си данни на някой от уебсайтовете, прочетете Политика за поверителност на съответния уебсайт. Той трябва ясно да съобщава как вашите данни се събират, използват и защитават от уебсайта. Почти всички уебсайтове и платформи имат такъв, тъй като те се изискват законово.  Политиката за поверителност показва, че собственикът на уебсайта се грижи да спазва тези закони и да гарантира, че вашите данни са в  безопасност и че няма да продадат имейл адреса ви на други компании, които ще ви спамят до смърт. Нито ще продадат банковата ви информация на измамници.

Истината е, че няма причина онлайн залаганията да не бъдат напълно безопасни. Съществуват някои рискове със сигурност, но повечето от тях лесно биха могли да бъдат избегнати.

Ако трябва да запомните поне едно от нещата в тази статия, нека бъде това; които и сайтове сте избрали да използвате, придържайки се към законни такива, на които може да се вярва. Така ще предотвратите много от често срещаните проблеми с безопасността. А ако вие залагате отговорно ще бъдете в безопасност. Тогава ще можете да се концентрирате върху това да се забавлявате и да печелите пари, защото точно такъв е смисъла на онлайн залози.