Умни дрехи се продават сами в eBay

11 август 2016 г., 10:43
456

Syda Productions / Shutterstock

Какво ще стане, ако на забравените дрехи в гардероба им писне и решат да си намерят нов собственик?

Докато онлайн свързаността продължава с настоящите темпове, все по-голям брой устройства от табла на коли до модули на фризери, започват да се свързват с Интернет. В опит да продължат този тренд по оригинален начин, учени от Университета в Бирмингам се опитаха да намерят начин и да свържат отделни дрехи с интернет.

Тези умни дрехи ще могат да ви изпратят sms ако не сте ги носили известно време и дори ще могат да се самопредложат за продажба на търг онлайн ако ги пренебрегнете за твърде дълго.

“Представете си изненадата на собственика, когато получи наддавания за дрехи, за които дори не знае, че се намират в гардероба му,” казва Марк Брил, лектор във Future Media. “Свързаният гардероб е практичен и стимулира хората да се замислят за използването на дрехите си по-сериозно”.

Въпреки, че идеята е наистина впечатляваща тя може да намери студен прием при някои собственици на големи гардероби.

“Може би ние дори може да се откажем от идеята за собственост върху дрехи и да започнем просто да ги носим толкова, колкото ни е нужно,” добавя Брил.

“Когато сме им се наситили, дрехите сами ще се предадат на следващия собственик като дори сами ще могат да си го избират”.

Източник: Telegraph

 

Ключови думи:
Коментари