Ако сте достатъчно стари, че да сте имали интернет през 90-те, то със сигурност характерния звук на dial-up модемите – “чшшшшшшпъъъъккакакакакацъцъцчшчшчш чш чш чш чш зън зън зън“ - се е запечатал във вашето съзнание. За по-младите – това е звукът, който някога чувахме, преди да се свържем към интернет. Първата стъпка към един особено болезнен и дълъг процес на зареждането на който и да е уебсайт.

Често изобразяването дори на една-единствена снимка отнемаше цели минути.

Ако междувременно някой в дома ви иска да ползва телефона (вероятно с шайба - такава, каквато днешните тинейджъри просто не знаят как да използват, както може да видите в изключително смешното видео по-долу), край на вашия интернет. Някак си през 90-те човечеството е успяло да се развие до такава степен, че да построи ракети и да овладее ядрената енергия, но не и да измисли как да ползва интернет и телефон едновременно.

90-те бяха наистина тъмни дни за интернета – по това време дори един 28.8Kbps можем можеше спокойно да ви разори.

Ако сте все още млади и искате да изпитате това бавно усещане за сърфиране, имате късмет – нов уебсасйт симулира точно това.

„Днес това, което повечето сайтове се стараят, е да ви предоставят страницата си колкото се може по-бързо. Затова реших да направя тъкмо обратното. Създадох уебсървър, който работи възможно най-бавно“, обяснява Терънс Едър, създателят на новия проект в своя блог.

Неговият сайт – https://slowww.ml/ - зарежда страницата с 175 бита в секунда. Да, бита, а не байта. Изживяването е наистина автентично!

Internet simulation from the 90s from r/funny