Миналата седмица Amazon издаде по случайност новината, че всички шест разширени версии на филмите на Питър Джаксън, посветени на Средната земя, ще излязат за първи път в комплект. При това на невероятно висока цена. Тогава предположихме, че това няма как да е вярно. Все пак – става дума за цели 800 долара. И все пак…

Днес Warner Bros. обяви официално, че „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ (общо 30 Blu-Ray диска, включващи всякакви допълнителни сцени и материали), ще излязат на пазара на 1 ноември. Те ще бъдат поднесени под формата на книги с кожена корица и ще вървят в комплект с дървен рафт. Освен това колекцията ще включва и реплика на Red Book of Westmarch, която съдържа множество илюстрации от филмите.

Да, изданието наистина е красиво, но цената от 800 долара е абсурдна. Особено при положение, че в момента човек може да се сдобие с разширените версии на всички части на „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ на Blu-Ray за общо 125 долара.

С други думи – плащате близо 700 долара за реплика на книга с илюстрации и дървен рафт. Да, книгата е хубава, но 700 долара за рафт с дизайн, избран от Питър Джаксън (според прес рилийза), изглежда нелепо.

Бихте ли дали 800 долара за тази колекция?

Източник: Gizmodo

Gallery

Снимка: Warner Bros.