Свидетели сме на появата на все повече марки евтини телевизори. Няма нищо лошо в това, само че силно рекламираните модели включват характеристики и функции, които са свойствени на по-скъпите модели. Ето защо ще ви разберем, ако сте подложили на съмнение цялостната стойност на функциите, присъстващи в телевизорите от средния ценови клас. В този ред на мисли - какви са предимствата, които производителите на евтини телевизори осигуряват и какво трябва да гледате, когато искате да си купите такъв телевизор?

Материали с минимално качество

Тъй като това е телевизор с функции, предназначени да привличат купувачи, на заден план са поставени детайли като качеството на материалите. Използваните пластмаси са твърди, негъвкави, които не отключват никакви специални усещания при допира им. За наличието на метални елементи пък изобщо не може да става и дума.

Добрата страна на това е, че не галите телевизора си всеки ден: поставяте го на стойка или го прикрепяте към стената, и оттогава насетне единственото ви взаимодействие с него е чрез дистанционно.

Компромиси в свързаността

Може да ви се иска да откриете повече възможности за свързване, когато проучвате категорията на евтините телевизори. Но пропускането на някои от начините на свързване е напълно логично. Много малък е шансът хората с ограничен бюджет за закупуване на техника за развлечение да направят допълнителни инвестиции във високопроизводителни аудио системи или конзоли, които струват до 50% повече от самия телевизор.

Основният съвет, който ви предлагаме, е да търсите модел с основни, но качествени портове за свързване (HDMI 1.4, изход за оптичен звук и т.н.)

Без актуализации на софтуера

Ако телевизорът няма смарт функции, актуализациите на софтуера ще липсват напълно. Дори и в случаи на телевизори с операционна система не можем да изключим възможността производителят да е решил да остави актуализациите на заден план.

И накрая, гамата от телевизори във всеки магазин, независимо дали онлайн или офлайн, разполага с модели, предлагащи основните неща: приличен външен вид, основни мултимедийни функции и свързаност, които ще ви позволят да добавяте смарт функции в близко бъдеще.