Учените, които работят по проекта Google Brain, съобщиха, че системата за изкуствен интелект е създала свое „дете“ , което превъзхожда всеки друг изкуствен интелект, разработван някога от човек, пише Мениджър Нюз.  

Основният изкуствен интелект(ИИ) в проекта има способността да създава свои специализирани „деца“, които да му помагат да изпълнява задачите си по-бързо.

От Google представиха изкуствен интелект от типа „дете и родител“ за първи път през май. Наскоро компанията постави ново предизвикателство пред своята система за изкуствен интелект Google Brain – да създаде свое „дете“, което е по-напреднало от всеки проект, който хората са създавали до момента.

Изследователите от Google Brain обясняват пред списание Futurism, че са използвали специален тип обучение, за да направят „детето“ по-интелигентно от всеки ИИ, който са създавали в миналото.

„Детето“ е трябвало да разпознае и отбележи в реално време няколко вида обекти в сложни сцени, докато гледа видеоклип. Представянето на „детето“, което изследователите наричат NASNet, е било оценено от неговия „родител“, който носи названието AutoML. Работата на AutoML била да анализира резултатите и да даде съвети на NASNet за това как да подобри своето представяне.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.